Otkad je stupio na scenu davne 1947. godine, Dior je oduvijek bio posvećen izradi parfema i kozmetike koji će usrećiti ženu. Njihovi proizvodi su ženstveni, jedinstveni i sa daškom glamura koji želi osjetiti svaka žena. Upravo zato je mnoge razveselila vijest da je Dior predstavio novi originalni parfem naziva “JOY”. Baš kao što mu i samo ime kaže, odiše radošću i dobrim raspoloženjem.

Prošlo je 20 godina otkako je poznata francuska modna i beauty imperija Dior lansirala svoj poslednji veliki ženski miris, iako su sve njegove postojeće parfemske porodice s godinama rasle u broju i serijama kultnih parfema kao što su Poison ili J’adore. Nakon dvije decenije, odluka je pala: stvoriti novi originalni miris, koji bi trebao odražavati Diorov ideal i miris koji asocira na sreću, luksuz i glamur koji se ne zaboravlja.

Tako je nastao parfem “JOY” by Dior, nova mirisna kreacija slavne kuće, koja doslovno miriše na sreću. Dior je brend koji je oduvijek bio posvećen ženama, pa je François Demachy, Diorov parfumer, dobio zadatak da pretoči sreću i radost u bočicu parfema. Odabrao je da stvori miris koji se razvija, koji je svestran i koji je obilježen nježnošću i mekoćom, jednako kao što je obilježen energijom.

Demachy ga je opisao kao parfem koji je donio zadovoljstvo cijeloj kući Dior, a očekuje da će se svidjeti svim ženama, pa čak i muškarcima. “Od samog početka stvaranja znali smo njegovo ime. I to kakvo ime! Kratko, životno, otvoreno svim mogućnostima. Parfem koji priča priču. Joy je Diorov dašak svježeg zraka, put koji će vas odvesti na nova putovanja”, rekao je Demachy.

“JOY” by Dior izražava divan osjećaj radosti kroz olfaktivnu interpretaciju svjetlosti. Mislim da ovaj parfem podsjeća na pointilističke slike koje su bogate vrlo preciznom, ali ne tako očitom tehnikom. Svako od nas percipira svjetlost bez razmišljanja, na svoj način. Ovaj parfem kreiran je na sličan način višestrukim nijansama i ima bezbroj faseta koji vode ka kristalno jasno izraženom parfemu. Ovaj parfem je kompleksan, slojevit, podložan brojnim interpretacijama, a opet je ponosno istaknut u kristalno čistoj i prozirnoj bočici. Bočica i pakovanje imaju 3D natpis, prepoznatljiv na dodir, sa imenom ispisanim srebrnim slovima, a poklopac u unutrašnjosti ima zvijezdu, koja je simbol sreće i zaštitni znak kuće Dior.

Vrlo ženstvena i moderna bočica parfema, koja prati liniju dizajna ambalaže i ostalih Diorovih parfema, privući će vas već na prvi pogled. Jednostavna, nježnoružičaste boje, s ugraviranim nazivom Joy natjeraće vas da krenete za njom. Kada je otvorite, osjetićete životne mirise ruže i jasmina, citrusa, kao i toplu kremastu sandalovinu, uz nježan dodir kedrovine i pačulija. Cijelu priču zaokružuju note mošusa, što ovom mirisu daje nježan, senzualni potpis. Parfem je dostupan u pakovanjima od 30, 50 i 90 ml i kao mirisni losion za tijelo.

Zaštitno lice ovog parfema je Diorova muza Jennifer Lawrence, a ime je dobio prema istoimenom filmu iz 2015. u kojem Lawrence igra Joy Magnano, ulogu koja joj je donijela nominaciju za Oscara. Parfem potpuno oslikava svu njenu prirodnu, senzualnu ženstvenost i ljepotu.

Naš utisak je da je Dior predstavio ono što je potrebno svakome, što je ukras duše i ono čime je divno zračiti. Parfem koji ima malo citrusa, malo cvijeća, malo nježnosti, malo topline, ali i univerzalne prilagodljivosti, zbog čega će se, vjerujemo, dopasti mnogima.

Ovaj fantastični parfem koji biće u prodaji u svim “Bar – Kod shop” parfimerijama, kao i u parfimeriji “Beauty and the City”.

*Fotografija: Boris Šekularac za MNE Magazin