U maloprodajnim objektima “Narodne knjige” u Podgorici (ulica Novaka Miloševa 12 – 069 341 669, TC Bazar – 067 281 821 i TC City Mall – 068 025 535) i Nikšiću (TC Laković – 069 341 608), možete naći najveći izbor svih izdavačkih kuća: Vulkan, Laguna, Dereta, Paideia, Geopoetika, Pčelica i mnogih drugih. U novom top 5 postu, kao i obično, donosimo vam pregled najčitanijih naslova “Narodne knjige” za novembar:

1. Dr Zorica Karanović – Ključevi moći

“Ključevi moći” postoje kako bi vas uputili ka najvažnijem biću u vašem životu: na vas same. Bićete u jedinstvenoj prilici da učinite ono što ste uvIJek želJeli: da promijenite svet, i to na jedini mogući način: tako što ćete steći moć da mijenjate sebe. Knjiga će vam pomoći da ‘otključate’ sopstvena vrata moći, ali ne da biste gospodarili drugima, već isključivo sobom. Otkriće vam tajnu zašto vam se dešava ono što ne želite, naučićete kako pobjede i porazi počinju i završavaju se u našim mislima, spoznaćete da ne postoje nerešivi problemi, bez obzira na to u koliko teškoj situaciji se trenutno nalazite. Čitanje ove knjige izvanredna je prilika da naučite kako da u svakoj situaciji prepoznate ono što je dobro po vas. Da uvidite da slučajnosti nema. Da ste vi borac, koji nekada dobija, nekada gubi, ali nikada ne odustaje. Da možete postati najmoćnija osoba na planeti, ispunjena strašću, voljom, jverom i ljubavlju pred svim izazovima života.

2. Tahar Ben Želun – “Dijete od pijeska”

Na jednom trgu u Marakešu pripovjedač priča o Ahmedu, čovjeku čija je sudbina koliko dirljiva toliko i nevjerovatna. Kod Ahmeda, koji je odgajen u laži kako bi se spasla očeva čast, muško je samo ime. On na kraju prihvata nametnuti pol i položaj: sa dvadeset godina ide čak dotle da se ženi jednom zapostavljenom djevojkom, koja uskoro postaje saučesnica u njegovom vrtoglavom silasku u pakao… Tahar Ben Želun, svjetski poznati pisac marokanskog porijekla, rođen je u Fesu 1944. Pisao je romane, eseje i zbirke pjesama. Za roman “Sveta noć” koji se nadovezuje na priču iz “Djeteta od pijeska” dobio je Gonkurovu nagradu.

3. Biljana Crvenkovska – “Šest čarobnih kolačića”

Ovo je jedna potpuno nevjerovatna priča o: jednoj djevojčici koja ne želi da otkrije svoje ime, podjednako nevjerovatnoj bijeloj mački, Zelenparku koji krije mnoge tajne, duhu sa tavana, jednom misteriozno nestalom pjesniku i mnogim neobičnim događajima. Osim toga, u knjizi ćete naći: priručnik za djevojčice koje bi htjele da postanu supervještice, mali magijski priručnik, test ako neka djevojčica želi da provjeri kakva je vještica, dnevnik koji treba da se vodi i mnogo stranica za popunjavanje.

4. Vuk Drašković – “Aleksandar od Jugoslavije”

Da li je stvaranje Jugoslavije bilo veliko djelo ili tragična zabluda glasi pitanje nad pitanjima koje u novom romanu Vuka Draškovića sam sebi postavlja glavni protagonista, kralj Aleksandar Karađorđević, tvorac i prvi vladar nove države Južnih Slovena na početku XX vijeka. Sa kojim se dilemama nosio, sa kakvim se nasleđem i preprekama susreo po završetku Prvog svjetskog rata, koje su domaće i strane sile ometale stvaranje velike države od Soluna do Alpa, koja je bila njegova državna ideja i kako je zamišljao budućeg građanina zemlje četiri puta veće od predratne Srbije, čitalac će saznati iz ove knjige koja preispituje istorijsku ulogu i uspostavlja ljudski lik kralja Aleksandra Karađorđevića, od stvaranja Kraljevine SHS 1918. do atentata u Marselju 1934. godine. Bez uljepšavanja i bez omalovažavanja, Vuk Drašković nam iznosi unutrašnju borbu i dileme regenta i kralja Aleksandra, proslavljenog vrhovnog komandanta Srpske vojske u Velikom ratu, koji nam, u jednoj dramatičnoj ispovijesti, iznosi svoju viziju države, već tada ugrožene mnogim pukotinama.

5. Gordana Kuić – “Magični svjetovi” (tetralogija)

Na stranicama ove tetralogije čitaoci imaju priliku da se ponovo susretnu sa književnim svjetovima Gordane Kuić i da se još jednom uvjere zbog čega njena književna djela odolijevaju vremenu i zauzimaju posebno mjesto na srpskoj književnoj sceni. Čitalac koji je jednom zakoračio u svjetove njenih knjiga, njihovu magiju nosiće u sebi vječno. Ovo izdanje objedinjuje četiri romana koji su čitaocima predstavljeni u redosledu određenom hronologijom prvobitnog objavljivanja: “Duhovi nad Balkanom”, “Legenda o Luni Levi”, “Bajka o Benjaminu Baruhu”, “Balada o Bohoreti”.