Praznici su već iza nas, ali višak kilograma nakon bogate trpeze je ono čega svi želimo da se riješimo! Brze dijete i sve ono što nam većina medija plasira je zapravo veoma nezdrav način da dođemo do željene kilaže. Ako ste od onih koji svakako žele da na, koliko – toliko brz način izgube višak kilograma i očiste organizam od toksina onda je ovo prava stvar za vas.

Housewife detox, proteinski detoks Sanje Marinković je detox koji tokom perioda od 3 dana podiže nivo proteina u tijelu, a izbacuje višak vode i na najbolji način pravi balans izmeđuu nagomilane vode i zadržavanja mišićne mase u tijelu. Kombinacija coldpress sokova i proteinskog shake-a idealna je za održavanje mišićne mase i gubitak tjelesne mase u vidu vode i masnoće.

Efekat nakon 3 dana detoxa: gubitak kilograma (2-4), smanjeno nadimanje, smanjeno vrijeme oporavka poslije treninga, povećana energija, smanjena zapaljenja, efikasnija izgradnja vitkih mišića, više mirnog sna, poboljšano raspoloženje, čista koža, gubitak viška vode. Idealno ga je konzumirati jednom mjesečno kako bi organizam pomoću detoxa imao bolje funkcionisao i obavljao svoje primarne funkcije bez viška vode u organizmu i masnoće. Tokom detoxa najbolje je konzumirati 2 litra vode, kafu iskjučivo bez šećera i mlijeka, limunadu. U slučaju gladi dozvoljena je šaka badema.

Proteinski detox by Sanja Marinković sastoji se od sledećih sokova i shake-ova: Green love, Protein coffee, C booster, Apple mint i Cinnamon protein.