Ishrana je nešto što nam je najvažnije u procesu mršanja, a i u zdravom životu. Kod ishrane je najvažnije da jedete čisto, ne previše, ali da nijeste nikako gladni. Jako je važno šta se jede sa čim, koja hrana se kombinuje jedna sa drugom, kao i unos vlakana. Vlakna su nam važna da bi se višak hrane izbacivao vani.

Ovo što nam ona sada predstavlja je ponuda namirnica za obrok, a količina nije bitna. Da li će to da budu tri jaja ili pet šnicli u izboru količine ne možete pogriješiti, sve dok uz ove namirnice ne jedete zabranjene. Kao što smo rekli, važno je da se doručak ne jede čim se oči otvore. Idealno je odložiti ga za 3-5 sati od buđenja. Kao zamjena za jelo vašem zelucu treba nešto, a to nešto je kafa ili čaj. Želudac dobija informaciju da je pun ukoliko mu date kofein.

Doručak:

Jaja, tuna, avokado, goveđa pečenica, pržena pančeta, neslani sir, svježe povrće, avokado, kisjelo mlijeko, čija sjemenke i mljeveni lan, masline ili kisjeli krastavac, bademi. Takođe, može brokula i mladi sir.

Užina:

Čaj, kafa, šaka badema, kefir, kisjelo mlijeko, kafa bez šećera. Užina je važna, posebno kada se dođe u godine da metabolizam prirodno usporava.

Ručak:

Meso – svaka vrsta mesa, kuvano ili prženo kao šnicle, ali bez pohovanja. Teletina, junetina, piletina, ćuretina, riba, džigerica, bataci bez kožice. Uz meso samo svježe povrće – paradajz, krastavac, grilovano povrće, kuvana blitva bez začina, brokule kuvane samo u vodi, instant supe iz kesica (zbog elektrolita). Nema kuvanih jela, kao ni kuvanog povrća. Može pasulj ili grašak, ali bez mesa. Pasulj i grašak su protein, sve dok ga ne jedete sa mesom, a ako jedete meso želudac uzima to sto je jače i pasulj i grašak sa strane, pa benefit tog povrća nemate. Čak postaje nepoželjna namirnica u zelucu, jer pored mesa želudac to teško može da svari. Voda u toku jela nikako. Pustiti želudačnu kisjelinu da sve lijepo svari, pa vodu uzeti pola sata nakon obroka.

Užina:

Ponovo može isto: čaj, kafa, šaka badema,

Večera:
Večera je uglavnom slična ručku. Nema pravila kada da uzmete zadnji obrok, poželjno do pola sata – sat pred spavanje. Nema gladovanja. Avokado ubaciti u svaku salatu. Lagana salata ,prženo meso sa povrćem, opet jaja, salata sa tunom i povrćem, crveni luk je jako zdrav uz sve te obroke. Kisjelo mlijeko kada iskombinujete sa čija sjemenkama i mljevenim lanom dobijate super večeru koja je ujedno dobra i za čišćenje crijeva. Brokule kuvane sa mladim sirom. Salata sa crvenim pasuljem iz konzerve, masline, malo zelene salate, malo avokada, tuna, luk – fenomenalna večera! Nema začina, može jako malo soli i limunov sok. Začini nam zadržavaju vodu, a to nam ne treba. Većina žena ima problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu i to ponekad izgleda kao celulit.

Nema tijesta, pica, pasti, riže, hleba. Nema sokova ni limunada, niti gazirano i slično. Nikakvi zaslađivaci u vidu meda, natrena. Količina: jedite koliko želite. Jako važno: ne podizati insulin. Ako se kiksa tipa “samo malo” onda pojedite puno. Jer svako dizanje insulina tijelo tretira kao obrok, pa kada se to već desi jedite sve. Najedite se, ali onda opet stop. Prve dvije sedmice bez voća. Može crna cokolada ili suve kajsije ako organizam zatraži, ali kada krenete konzumaciju magnezijuma, nećete osjećati veliku potrebu za slatkim. Idealno je nakon barem glavnog obroka popiti tablete soda bikarbone, za početak nakon ručka. Kasnije ćete sami dodavati, jer ćete osjetiti kada vam je tijelo jako kisjelo. Od suplementacije obavezan magnezijum (čisti magneziujum Natural Wealth), minimum 500 mg pred spavanje. Važan je za grčeve, koncentraciju, mišiće, mozak. Obavezno uzimati vitamin C u toku dana, minimum 500-1000 mg.