Beauty Concept by Koko nam, nakon revolucionarnog svjetskog BB Glow tretmana, ponovo donosi novitete u vidu Hollywoodskih tretmana, a ovog puta predstavljaju nam laserski karbonski piling i Vital Injector tretmane.

Prirodni proces obnavljanja kože se s godinama mijenja i usporava, pa se često stiče utisak da je ona ponekad siva i umorna, smanjene elastičnosti. Tretman laserskim karbonskim pilingom, kao jedinstvena ponuda na našem tržištu, brzo, efikasno i profesionalno rešava probleme na vašem licu. Laserski karbonski piling lica poboljšava stanje kože, pojačava kolagen, podmlađuje i efikasno smanjuje upalne procese. Nakon laserskog karbonskog pilinga vaša koža postaje nježna i glatka, svijetla i svježa. Laserskim karbonskim pilingom, kao zdravoj alternativi kozmetičkoj hirurgiji, laserom se mogu ukloniti stare ćelije kože, čime se podstiče rast novih ćelija, kako bi ona bila sjajnija, zdravija i ljepša. Laserski karbonski piling je beskontaktna aparatna alternativa klasičnom čišćenju lica koja se radi laserom kao karbonski (ugljenikov) piling. To je najnovija metoda kompleksnog ljekovitog pritiska na kožu u vidu neinvazivne procedure nakon koje su rezultati vidljivi odmah. Sam tretman nije bolan, pa ne zahtijeva oporavak. Tretman laserskim karbonskim pilingom takođe smanjuje bore, pore, pigmentacije i ožiljke od svih tipova akni i same akne, a koža odmah postaje zategnuta, mekša i čvršća. Tretman se radi tako što se na kožu nanosi sloj tečnog ugljenika, koji prodire duboko u pore. Kaa laser pređe preko tog područja, uništava ugljenik, uzimajući mrtve ćelije kože, kontaminate i masnoću. Može se raditi: jednokratno (efekat brzog podmlađivanja i vraćanja svježine licu), redovno (1 do 2 puta mjesečno, kako bi se poboljšalo stanje kože i koje daje najbolje rezultate u smislu podmlađivanja) i intenzivno (u slučaju problematične kože, gdje se obično započinje sa 2 tretmana nedeljno i polako smanjuje postupak do 1-2 tretmana mjesečno). Najbolji rezultati laserskog karbonskog pilinga se postižu dugotrajno ukoliko se rade redovno, u jednakim vremenskim intervalima.

Na ovom linku možete pogledati kako se radi ovaj revolucionarni laserki tretman: https://www.instagram.com/bbglowsrbija.rs/p/BxKeZALoTO8/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=zjtwahwggs42.

Vital Injector je specijalizovani sistem za ubrizgavanje tzv. mezoterapijskih preparata (Juvederm, Restylane, Stylage, Teosyal itd.). Sa njim se radi i PRP tretman kao i tretman topljenja masnih naslaga. Kompjuterizovani sistem kontrole mašine ubrizgava preciznu količinu preparata na izabranoj dubini (0.2-5.0 mm). Ova inovativna tehnologija sa kombinacijom devet ultra finih igala i vakuma garantuje da je ubrizgavanje sigurno na gotovo svim djelovima kože, čak i na težim područjima, kao što su čelo i područje oko očiju. Svi preparati se ubruzgavaju ravnomjerno na maksimalno siguran i efikasan način, uz minimalne ubode bez bola.

Ovdje možete vidjeti mogućnosti i način funkcionisanja Vital Injector aparata: https://www.instagram.com/bbglowsrbija.rs/p/BxKew_HAwzp/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1caqx4q02kvac.