Poznata kao jedna od najvećih i najpopularnijih modnih influenserki, Chiara Ferragni naš stil inspiriše i oblikuje još od 2009. godine uz pomoć bloga The Blonde Salad. Iako je sve pokrenula kao jednostavno savjetovanje i isticanje sopstvenog stila, Chiara je nakon 10 godina zvanično zakoračila i u svijet ljepote. Ona je kreirala je make-up liniju u saradnji s Lancômeom, kako bi se žene osjećale bolje u svojoj koži, nezavisno od toga kako izgledaju. Jedna od najuspješnijih influenserki na svijetu je tako postala prva globalna muza poznatog kozmetičkog diva.
Chiarin cilj je bio da kreira proizvode koji će oslikavati osjećaj inkluzivnosti i transformacije. Rezultat je Lancôme x Chiara Ferragni capsule kolekcija, linija od 8 proizvoda koji su dizajnirani specijalno za pružanje prirodnog izgleda sa malo sjaja, bez obzira na ton kože i stil šminkanja. Kolekcija nam donosi 3 nove nijanse L’Absolu Mademoiselle Shine i L’Absolu Lacquer ruževa: u nude nijansi “koji dodaje punoću usnama”, crvenoj i rozoj. Hypnose Drama maskara je redizajnirana samo zbog potreba nove kolekcije, iako je formula u potpunosti ista. Inače, ovo je maskara koju Chiara nosi apsolutno svaki dan. Zvijezda kolekcije je “Flirting” paleta, sa nijansama za oči, usne i obraze. Čitav asortiman dolazi u limitiranom ružičastom pakovanju sa šljokicama i prepoznatljivim Chiarinim motivom – očima koje namiguju. Za svakoga ko ne zna kako koristiti proizvode iz kolekcije, Chiara je na svom Instagramu objavila make-up tutorijale koje se ne čine nimalo komplikovani.

U nedavnom intervjuu, Chiara je otkrila kako je uz modu uvijek željela bio dio beauty industrije. “To mi je bio veliki san, ali i zbog toga što su moji pratioci uvijek htjeli znati što nosim od šminke”, rekla je influenserka koja smatra da se pojam ljepote uveliko promijenio s godinama. “Ljepota više ne podrazumijeva samo jednu stvar. Više ne morate biti jedne veličine, boje ili imati određeni tip lica. Sada se fokusiramo na ono što jesmo, a ne ono kako izgledamo. Cilj ove kolekcije je otkrivanje ljepote u sebi jer je ljubav prema sebi temelj svega ostaloga. Make-up je samo jedan korak do boljeg samopouzdanja”, poručila je Chiara.

Linija je dostupna od 26. juna, a kada će doći do nas, ostaje još da saznamo.