Ukupno 23 sata muzičkog programa ispraćenog vrhunskom produkcijom obilježiće prvi pravi festival muzike, piva i gastronomije, a Prijestonica Cetinje će i narednih nekoliko dana biti centar najbolje zabave u regionu. Ogromni napori gradske uprave da podignu turističku ponudu Cetinja na viši nivo, ali i da u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom doprinesu kvalitetnijoj ponudi Crne Gore u toku ljetnje sezone, rezultirali su organizacijom jednog ovakvog događaja i promocijom i očuvanjem kvalitetnog zvuka.

Koncerti će sve tri večeri početi u 19 sati nastupima demo bendova, a zatim će na scenu izaći neka od najznačajnijih imena rok muzike zemlje i regiona koja će podići atmosferu do usijanja.

Nezaboravan koncertni program startuje u petak, 26. jula, svirkom Haze & Ash-a, benda E- Play i Dragoljuba Đuričića. Zatim, u 23 sata u gradu pod Lovćenom čuće se hitovi Van Gogh-a, jednog od najpopularnijih rock & roll bendova iz Srbije. Nakon sjajnog štimunga, koji je još ranije obećao frontmen grupe Zvonimir Đukić – Đule, očekuju nas još tri sata nezaboravnog provoda uz pank muziku Brkova i Pankreasa.

Odlična zabava se nastavlja i za vikend, pa je tako subota (27. jul) rezervisana za nastupe bendova Off Duty i Freedom, Kikija Lesendrića i Pilota. Na prvi pravi Montenegro Beer Fest stižu i članovi grupe Negativ, koji će nakon petogodišnje pauze prvi put nastupiti na Cetinju. Nakon hitova popularnog beogradskog rok sastava, zabava se nastavlja koncertima Eyesburna, Zostera i Bad Copy-a i trajaće do ranih jutarnjih časova.

U nedjelju, tokom posljednje večeri festivala, publiku će zabavljati Parampaščad i Neverne Bebe. Gosti će uživati i u hitovima legendarnog Miladina Šobića koje će izvoditi Šobić Tribute Band a potom će uslijediti koncerti Bajage i Instruktora i Električnog orgazma. Prvi pravi Montenegro Beer Fest na Cetinju zatvoriće bend Let 3.

Odlična zabava u Prijestonici okupiće više hiljada posjetilaca i turista koji će osim muzičkog programa u večernjim satima, imati priliku da uživaju i u bogatom dnevnom programu.

Na više lokacija u gradu u ponudi su odlični gastronomski specijaliteti ali i brojni pivski ukusi. Osim toga, biće organizovan prevoz iz više crnogorskih gradova, a gosti će imati priliku da se upoznaju sa Cetinjem, obiđu neke od najznačajnijih znamenitosti crnogorske istorije i kulture i još jednom se uvjere da je ovo grad koji ima dušu a da su Cetinjani odlični domaćini.