Ovaj događaj namijenjen je popularnim make – up proizvodima, što posebno raduje pripadnice ljepšeg pola, koje sve više ulažu u kvalitetnu šminku i šminkanje, a to je naročito vidljivo u posebnim prilikama, kao što su proslave, vjenčanja, maturske večeri, ali i društvene mreže uopšte. U Crnoj Gori postoji značajan broj zastupnika svjetskih brendova iz oblasti šminkanja koji su tokom manifestacije imali priliku da se predstave u najpopularnijem shopping molu u Crnoj Gori. Na događaju su prikazani najpoznatiji svjetski make – up brendovi, ali i noviteti iz kozmetičke industrije. Posjetioci su, takođe, imali priliku da testiraju šminku uz pomoć najboljih domaćih i regionalnih šminkera.

Kompanija “Ortus” predstavila je svoje brendove Wet n Wild i Deborah.

Postoji samo jedan brend za sve vas koji se osjećate divljim: Wet n Wild. Predstavlja ljepotu divljine, i u tome je jedinstvenost brenda. Za mnoge žene širom svijeta, Wet n Wild je bio način da otkriju ljepotu, jer se radi o odvažnom i pouzdanom brendu za žene koje žele biti u trendu. Građen 30 godina, obećava da će uvijek pružati kvalitet za nevjerovatno pristupačnu cijenu. Wet n Wild stvara jedinstveno beauty iskustvo za žene, uključujući sve starosne grupe, boje kože i ekonomski status. Na našem tržištu je prisutan pola godinei možete ga naći u svim Cosmetics marketima.

Prvog dana sajma, u saradnji sa posebnom umjetnicom Anom, poznatom kao Čedovište, posjetiocima je predstavljena kreativna i divlja stranu šminke, inspirisana Halloween mjesecom i transformativnom moći šminke. Ana se bavi bodyartom 4 godine. Uža oblast interesovanja joj je Illusion makeup. Pored toga, radi prostetičku šminku koja je karakteristična za filmsku industriju. Sarađuje sa inostranim kompanijama, najviše sa američkim. Dobitnik je nagrada na brojnim takmičenjima, kako domaćim, tako i stranim. Radi šminku za muzičku i filmsku industriju.

Drugog dana sajma, predstavljeni su, uz saradnju šminkerki Marijom i Mirjanom sa modelima, mogućnosti Deborah make up porizvoda. Deborah make up brend na tržištu Italije uspješno posluje od 1962 godine. U to vrijeme šminka je bila privilegija bogatih, a Deborah je učinila dostupnom svim ženama. Deborina strast prema ljepoti duga je koliko i misija da pravi modernu i kvalitetnu kozmetiku dostupnu svim ženama, po pristupačnim cijenama.

Prepoznata je kao make-up brend posvećen detaljima, koji na poseban način interpretira modu i ženi nudi više od šminke. Strast prema boji, dizajnu, kreativnosti i inovacijama uvela je Deboru u svijet mode i partnerske odnose sa pret – a – porter kućama i dizajnerima međunarodne slave. Na dizajnu proizvoda rade renomirani dizajneri Mario Timarchi i Stefano Giovanoni praveći proizvode prepoznatljive čak i na dodir.

Danas, više nego ikada Deborah zalazi duboko u umjetnost šminkanja, palete boja, njihovu nosivost i mogućnost kombinovanja sa garderobom i akcesoarom koje diktira modna industrija. U svom asortimanu ima palete boja od klasičnih koje mogu nositi sve žene do boja inspirisanih poslednjim modnim kolekcijama.

Poslednjih godina Deborah lansira proizvode koji ujedno predstavljaju proizvode za njegu i šminku. Na sajmu su predstavljene nove kolekcije Instant Lift puder i korektor, 24 Ore Velvet Mat ruž za usne, kao i Volume Vinyl ruž. Posebno pažnju i zadovoljstvo posjetilaca privukla je Instant Lift kolekcija pudera i korektora, sa instant efektom i dugotrajnim njegujućim benefitima. Napredne formule su testirane da minimiziraju tipične znakove starenja i očuvaju prirodnu mladolikost kože. Ova dva proizvoda rade u sinergiji sa kožom da poboljšaju izgled iz dana u dan, maksimirajući rezultate tretmana za njegu kože.