Večernji izlazak je sigurno doživljaj za vas i za njega se želite posebno potruditi oko svog make-upa. Opisaćemo vam kako da stvorite što očaravajući izgled kombinovanjem svetlijih i tamnijih tonova.

Večernji make – up prati isti način šminkanja kao i dnevni, ali sa dodatkom dramatičnijih djelova. Naglasak treba staviti ili na oči ili na usne, izbjegavajući oštar i vještački izgled. Za večernji izlazak je dopušteno korišćenje jačeg make – upa, ali, naravno, bez pretjerivanja. Najbolji izgled ćete postići ako ostavite utisak da ste se, zapravo, jako malo potrudili. Svakako, oči i usne mogu biti našminkani upadljivim nijansama, ali pri tom vodite računa da sve bude dobro izbalansirano. Dopušteno je i korišćenje nešto gušće podloge, odnosno tečnog pudera.

Za postizanje suptilnog večernjeg make – upa možete eksperimentisati s bojama koliko god želite, ali pod jednim uslovom (koji ste, vjerujem, čule već više puta): ako naglašavate oči, usne trebaju biti našminkane svjetlijom bojom (kao npr. nijanse smeđe boje ili nude nijanse). Ako su usne našminkane crvenom ili nekom jačom nijansom, šminka na očima mora biti umjerena.  Za razliku od dnevne šminke, ovo je  jača, slojevita šminka koju prilagođavate u skladu sa vašim željama, stylingom i, svakako, prilikom za koju se šminkate. Važno je da ovakvom šminkom istaknete ono najljepše na vama.

Make – up: Ana Bešović (Škola šminkanja Sneža Grba)