Robot za ličnu njegu, domovi budućnosti bazirani na vještačkoj inteligenciji i pametni gradovi zasnovani na internetu i 5G mreži su inovacije koje stavljaju tehnologiju u službu čovjeka, a Samsung ih je predstavio na CES 2020, najvećem svjetskom sajmu tehologije u Las Vegasu. Narednu deceniju će definitivno obilježiti tehnološke inovacije usmjerene ka ljudima, stvarajući personalizovana iskustva, koja život čine lakšim, prijatnijim i smislenijim.

Suština ove humanističke vizije jesu personalizovana njega, kao i poboljšanje zdravlja i dobrobiti korisnika. Samsung Electronics je najavio dolazak robota kao „životnih pratilaca“, i predstavio Ballie, malog robota koji razumije i podržava svoje vlasnike, reaguje na njihove potrebe i pomaže u održavanju kuće. Glavni i najbitniji faktor u ovim dostignućima i budućnosti personalizovane nege, jeste vještačka inteligencija, koja olakšava kontrolu informacija i zaštitu privatnosti.

Samsung je Balija napravio tako da može da radi i kao fitnes pomoćnik, a ima i “mobilni interfejs” koji, uz pomoć vještačke inteligencije, uvijek traži nove načine da se prilagodi korisnicima i mijenjanju njihovih navika. Demo video snimak prikazuje kako kako Bali širi pametne zavjese i uključuje TV za psa kada je čovjek van kuće. Takođe, pozvao je u pomoć i robota – usisivača nakon što je primijetio da se nešto prosulo po tepihu.