Poznati beogradski frizer Predrag Peđa Božić dane provodi u svom domu, gdje odmara, puni baterije i čeka da dođe vrijeme za nove pobjede, budući da su mu se brojni planovi pekinuli i izjalovili zbog pandemije koronavirusa. Dok je u samoizolaciji, iskoristili smo priliku da porazgovaramo sa njim o trendovima kada je frizeraj u pitanju, kao i da ga pitamo na koji način možemo da budemo lijepe i za vrijeme karantinskih dana.

“Uvijek možete da vežete rep, bilo da je on visok, konjski ili nizak. Rep vam otvara lice i ističe osmijeh i ljepotu. Za to vam treba dva minuta, a uvijek ćete izgledati uredno i pristojno”, otkriva ovaj majstor trik za sjajan izgled u svakom trenutku. Naravno, tu su i nekoliko vrsta pletenica koje možete same isplesti. Kada je riječ o vezanoj kosi, bila ona ravna ili upletena, uz pomoć par ukosnica možete napraviti i punđu koja ce izgledati sasvim pristojno.

Ipak, naglašava da je izolacija idealan trenutak da njegujemo kosu, koja je izmučena i umorna usled svakodnevnog tretiranja i čestog feniranja, kada život teče ustaljenim ritmom.

“Iskoristite ove dane da oporavite kosu u potpunosti. Kokosovo ulje je svima dostupno i pristupačno. Nanesite ga od korijena i cijelu dužinu, natopite lijpo i držite što duže. Ako ste u mogućnosti, idealno bi bilo da prespavate sa ovom maskom. Kokosovo ulje se lako ispira, a na kosu djeluje magično”, kaže Peđa. On dodaje kako se u ovim danima treba suzdržati feniranja, peglanja i uvijanja kose, jer, kako kaže, svi ti tretmani malo po malo oštećuju dlaku. “Ako baš želite ravnu kosu, najbolja za to je pljosnata četka. Samo je blago povlačite nadolje i sušite kosu, dobićete efekat ravno fenirane kose. Svakako je bolje da imate puštenu kosu, pa je nemojte često vezivati dok ste u kući”, zaključuje on.