Podcasti su u svijetu sve popularniji, te su i novi hobi moderne svakodnevnice. Bez obzira volimo li istoriju, muziku, knjige ili smo u potrazi za zabavom, postoje brojni podcasti koji će nam pružiti lijepe trenutke tokom dana. Naravno, njih je idealno pratiti uz dobre slušalice s kvalitetnim zvukom, među kojima svakako preporučujemo Samsung Galaxy Buds+ bežične slušalice.

1. Buksovci su najpopularniji u Crnoj Gori: „The Books of Knjige“

Podcast je u začetku na crnogorskoj sceni, a među prvima koji su postavili taj trend su najpoznatiji crnogorski komičari „Buksovci“.  Alek­san­dar Ra­du­no­vić Po­paj, Ve­se­lin Ga­jo­vić Ga­jo, Go­ran Vu­jo­vić i Zo­ran Mar­ko­vić Zo­njo, animiraju svo­jim spe­ci­fič­nim hu­mo­rom broj­ne lju­bi­te­lje ko­me­di­je i sa­ti­re na svom YouTube kanalu sa više od 7,425,137 pregleda. Buskovci su nedavno snimili su video u kome savjetuju građane da ne izlaze iz kuće zbog trenutne situacije sa koronavirusom, koji je okarakterisan kao najzanimljiviji apel za izolaciju u Crnoj Gori.

2. Za ljubitelje muzike: Beatles City

Voliš istoriju, ali i muziku? Za 50. rođendan razlaza međunarodno popularnog benda Beatles, ovaj audio projekat kojeg provodi Liverpool Echo donosi priče samog početka benda i uspješnih karijera njegovih članova. U podcastu tako možete čuti privatne priče građana Liverpoola koji su učestvovali u stvaranju svoje gradske muzičke senzacije, zbog čega ovaj podcast nije samo još jedan dosadni dokumentarac. Preslušajte diskografiju ovog legendarnog benda zajedno s podcastom dok provodite vrijeme u svom domu, naša je preporuka.

3. Drunk Women Solving Crime

Naravno, podcast je dobar izvor humora! Tako su komičarke Hannah George, Catie Wilkins i Taylor Glenn udružile snage kako bi pronašle odgovore na brojne kriminalne slučajeve i nerazriješene misterije. Uz brojne goste među kojima su se pojavili i Joe Lyett, Rachel Parris, Katie Mulgrew te Katherine Ryan, ove detektivke uz dobru čašu vina jesu dnevna doza komedije za ljepši dan.

4. What To Watch on Netflix

Mnogi od nas koriste trenutnu priliku da istraže bogatu ponudu vrhunskih serija i filmova na Netflixu. Ipak, svi znamo da je selekcija zamoran dio, jer u šarolikoj ponudi više vremena potrošimo na sam izbor što gledati nego u uživanciji poslije pred televizorom. Ovaj podcast dati će vam aktualne filmske preporuke uz konstruktivne komentare i objašnjenja, a kada ste pronašli sebi zanimljiv sadržaj, zašto ga ne pogledati u Netflix Ultra HD rezoluciji na svojem Samsung QLED televizoru?

5. The Harry Potter Series by J.K. Rowling

Ako si obožavatelj mladog čarobnjaka Harryja Pottera, britanski glumac Jim Dale svojim odličnim interpretacijama vratiće te u mladost pričama iz Hogwartsa. Ovaj podcast može biti namijenjen i za vaše najmlađe kao uvod u nevjerovatni magični svijet Harryja i njegovih prijatelja, a da pritom vježbaju i engleski jezik!  

Naša posebna preporuka: Podcast SWITCH pokrenula je organizacija Propeler kao kanal za neformalnu edukaciju preduzetnika, freelancera i studenata. Anja Drašković i Nevena Korać su podcast hostovi, a teme o kojima najviše možete slušati su marketing, programiranje, dizajn, preduzetništvo. Uz relativno kratke epizode možete saznati puno toga zanimljivog, između ostalog kako da počnete da se bavite programiranjem, koje knjige su dobre za čitanje, zašto  je bitno graditi zajednicu itd. Na sajtu Propelera možete poslušati sve epizode prve i druge sezone.
Stoga, pripremite svoje Samsung Galaxy Buds+ bežične slušalice i otputujte u šaroliki svijet podcasta kroz vrhunski osjećaj zvuka.