Sa popuštanjem mjera Vlade a po preporukama Nacionalnog kordinacionog tijela u Crnoj Gori, život se vraća u normalu. Osim oporavka ekonomije, koji nesumljivo slijedi, polemike kada će se otvoriti kafići i restorani, planiranja odmora, jedno od najvažnijih pitanja za mlade, a vjerujemo i njihove roditelje je gdje studirati, odabrati pravi program i aplicirati za stipendiju.

Univerziteti u Holandiji su najavili da počinju sa radom od 1. juna, ostali su svoje datume početka studija pomjerili za septembar ili oktobar 2020. Prijave za upis Ino Edukacija radi online i direktno, a čini se da je situacija sa korona virusom takođe na strani studenata, te su brojni fakulteti uveli svoje testove engleskog kao trenutnu altrenativu TOEFL ili IELTS testu, koje studenti mogu nakon upisa da dostave.

„Nekoliko naših partnerskih univerziteta možete upisati sa sertifikatom jezika koji polažete kod kuće online uz našu pomoć a to su Business and Hotel Management School Luzerne, Northumbria University Newcastle London, Solent University Southampton jednogodišnji masteri na Cattolica University Milano, EU Business School Barcelona i kampusi u Ženevi i Minhenu kao i International Business School Budapst IBS“ rekla je Ana Marija Marinković koja je osnovala Ino Edukaciju pre 10 godina, a danas najveći centar na Zapadnom Balkanu za školovanje u inostranstvu i dodala da su preko Ino Edukacije još uvek dostupne stipendije za studente.

Istraživanje uglednog sajta za edukaciju educations.com iz aprila 2020. na uzorku od 7400 studenata ukazuje da je san o studiranju u inostranstvu i dalje živ i zdrav. Kvalitet i priznatost dipome su i dalje studentima na prvom mjestu. Ali uprkos odlaganju i reagovanju institucija obrazovanja pravovremeno a u skladu sa pandemijom, rokovi za poslednju prijavu su jako blizu. Bez prave edukacije, u današnjici koja se vrtoglavo mijenja nezamislivo je sebi osigurati pravu poziciju i dobro plaćen posao. Benefiti studija u inostranstvu za studente osnovnih studija su brojni od osamostaljivanja do toga da se student vrati kući kao oformljena ličnost sa još jednim jezikom i svjetskom diplomom u svom koferu. Za studente master studija, inostranstvo je način da sebe oprobaju na tržištu rada i da izgrade mrežu svojih međunarodnih poslovnih saradnika. Nemjerljiva je vrijednost studiranja u inostranstvu.

Besplatna podrška

Mentori Ino Edukacije odlučili su da svim studentima iz Crne Gore pruže besplatnu podršku i savjete putem skajpa! Razgovor sa mentorom u trajanju od pola sata neće se naplaćivati a uz to će student biti registrovan gratis u Ino sistem! Prijava preko Ino Edukacije je besplatna i direktna. Zainteresovani studenti mogu da popune upitnik i termin će biti predložen mejlom. Za sve informacije pozovite telefon 067/635 217.