Pomoću napredne tehnologije, uštedite na kućnom budžetu sa sistemom klimatizacije koji je energetski efikasniji od konvencionalnih načina grijanja i hlađenja. Klime odavno nisu uređaji koji se koriste isključivo za rashlađivanje u vrelim ljetnjim danima, već posjeduju i dodatne funkcije prečišćavanja vazduha, odstranjivanja vlage, ali i grijanja. Iako su efikasnije od uobičajenih grejnih uređaja, jer toplotu ne proizvode već koriste spoljašnju, postoji zabrinutost da, zbog neprekidnog rada, može doći do veće potrošnje električne energije i emisije štetnih gasova. Imajući to na umu, zaposleni u kompaniji Samsung Electronics kontinuirano se trude da naprave energetski efikasne uređaje koji ne štete okolini, a jedan od njih je i Wind-Free™ klima zasnovana na Digital Inverter Boost tehnologiji.

Manji računi uz novu tehnologiju

Tokom rada, spoljna jedinica konvencionalnih klima uređaja koristi kompresor sa fiksnom brzinom okretanja, koji se često uključuje i isključuje. Takav ciklus rada crpi dosta energije, a stvara i odstupanja u temperaturi. Kako bi korisnicima pomogao da smanje utrošak energije, Samsung je kreirao kompresor zasnovan na Digital Inverter Boost tehnologiji, koji samostalno prilagođava broj obrtaja u minuti i održava upotrebu energije na najefikasnijem nivou.

U poređenju sa konvencionalnim grejnim tijelima, klime sa inverter tehnologijom su energetski efikasnije, zahvaljujući kompresoru koji može da uspori ili ubrza i smanjuju potrošnju struje do 77 odsto.  Pored toga, kolebanja temperature su manja, a uslijed smanjene akumulacije toplote, ne može doći do pregrijavanja prostora, kao što je to slučaj kod radijatora ili akumulacionih peći.

Nesmetano uživanje u prijatnom povjetarcu

Čest je slučaj da, jednom kada se u prostoriji dostigne željena temperatura, neprekidan dotok hladnog vazduha iz unutrašnje jedinice klima uređaja postane neprijatan. Pri direktnom i čestom izlaganju može doći do isušivanja organa za disanje i negativnog uticaja na zdravlje korisnika, a pogotovo je to slučaj kod djece i osoba sklonih respiratornim tegobama.

Stoga Samsung Wind-Free™ klima uređaji imaju čak 23 hiljade ugrađenih mikro rupica, koje ravnomjerno šire hladan vazduh po prostoriji, pružajući korisnicima užitak prijatnog strujanja vazduha bez direktnog izlaganja hladnoći, kao i 15 odsto veći ventilator za brže hlađenje i uštedu energije

Automatsko mijenjanje režima rada

Kako bi računi za struju bili niži, Samsung Wind-Free™ klima uređaji primjenjuju inovativnu tehnologiju senzora pokreta koja detektuje kada korisnici nisu u prostoriji, te shodno tome smanjuje ili povećava jačinu rada.

Koristeći vještačku inteligenciju, pamti prethodna podešavanja, kao što su vrijeme rada, spoljašnja, zadata i temperatura prostorije, eliminišući potrebu za dodatnim podešavanjima i štedeći vrijeme i energiju. Klimu je moguće koristiti i na daljinu uz SmartThings aplikaciju za pametne telefone, koja korisnicima omogućava da u potpunosti automatizuju sistem klimatizacije u domu.

Za više informacija o Wind-Free™ klima uređajima posjetite: www.samsung.com/rs/business/multi-split-air-conditioners-fjm/wind-free-indoor