Blue

CHIWELOOK:  Da li i kako ispoljavate svoju ličnost kroz modu?

JELENA:  Vjerujem da se kroz način oblačenja može naslutiti mnogo toga. Prije svega, svakodnevni odabir i kombinacija boja reflektuje naše trenutno raspoloženje, a kroj i način na koji nosimo određene odjevne predmete otkriva i naše ukuse, stil života i socijalni status. Nadam se da moj stil odijevanja na pravi način oslikava moju ličnost.

CHIWELOOK:  Koji su bili simboli mode Vašeg djetinjstva?

JELENA: Kao djevojčica, obožavala sam šešire. Toliko sam ih nosila da su me na takmičenju recitatora u Nikšiću kao pobjednicu prozvali „djevojčica sa šeširom“.

CHIWELOOK:  „Moja moda“ u tri koraka:

JELENA:

  1. „Be classy“
  2. „Simplicity is the keynote of all true elegance“
  3. „A women who doesn’t wear perfume, has no future“

JelenaCHIWELOOK:  Dnevna doza Vašeg uređivanja sadržana je u…?

JELENA: Spadam o onu grupu žena koja uživa u njezi tijela, lica i kose i kada je o tome riječ uvijek biram najkvalitetniju kozmetiku i tretmane. Odlazak beauty spa centru „Babor“ jedna je od obaveznih stvari, kada dva puta mjesečno odradim piling tijela i tretman kojim obezbjeđujem nježnu i hidriranu kožu, razne vrste tretmana za lice kojima čuvam njegov sjaj i elastičnost, kao i obavezni pedikir i manikir. Pored navedenog, u svakodnevnoj njezi biram kreme LA PRAIRIE i LA MER sa kojima uvijek prpremam lice za šminkanje i obavezni serumi i antiridi koje nanosim pred spavanje. Kada je o kosi riječ jednom mjesečno odradim botoks u Atelier-u „Ana,“ a svakodnevno na krajeve nanosim pakovanja u obliku čistog ulja od argana i kokosa. Kada god imam priliku sebi priuštim boravak u spa centrima u kojima su slana soba, sauna i hammam obavezan dio rituala.

Cannes

CHIWELOOK: U čemu se krije tajna ljepote jedne žene?

JELENA:  Istinska ljepota žene leži daleko od skupocjene garderobe, brendiranih tašni ili skupog nakita. Ona je sadržana u ženstvenosti,  manirima, urednosti,  kulturi, načinu govora i odmjerenosti, i žena kao takva  će se uvijek izdvojiti i plijeniti pažnju i interesovanje drugih. Sve ostalo, zavisno od njenih materijalnih mogućnosti , samo upotpunjuje njenu suštinsku ljepotu.

Revija CALZEDONIA

 CHIWELOOK: Pokoravate li se modnim zakonima ili ih pak ignorisete stvarajući svoje?

JELENA: Boraveći u ateljeima svjetskih dizajnera, pružena mi je mogućnost da budem dio nadahnuća i procesa stvaranja kolekcija i budućih modnih trendova. Uvijek bih unaprijed znala koje će materijale, boje i modni aksesoar dizajneri širom svijeta predlagati. Iako sam neko ko je sudjelovao u kreiranju istog, pobornik sam mišljenja da se ne treba nužno pokoravati modnim trendovima već iz pregršta predloga odabrati one boje i odjevne kombinacije koje naglašavaju čovjekovu individualnost. U vremenu uniformisanosti i pune snage jakih brendova divno je izdvojiti se i drugačijim stilom ukazati na svoju unutrašnju posebnost.

CHIWELOOK: Kako vidite budućnost savremenog odijevanja?

JELENA: Kako sve u prirodi i životu ima kružni proces kretanja, vjerujem da će se isto dogadjati i sa modom. Vraćaćemo se odijevanju prošlih vremena, ubacujući samo poneku novinu, dok  kolektivno ne dostignemo taj nivo svijesti da će garderoba biti najmanje bitna, a da će primat preuzeti povratak prirodi, suštinskom „ja“ i istinskim vrijednostima.

CHIWELOOK: Omiljeni dizajner, aksesoar i parfem?

JELENA: Trenutno se u potpunosti pronalazim u modelima modne kuće Dolce&Gabanna koji naglašavaju ženstvenost, senzualnost i boje koje oslikavaju moj karakter. Nekolika puta godišnje njihov sam klijent u radnjama u Milanu i Parizu. Od aksesoara, uživam u lijepim tašnama među kojima prednost dajem brendovima kao što su „Dior“ „Chanel“ „Celine“ , „Valentino“ i „Hermes“, ljubitelj sam lijepog i kvalitetnog nakita kao što su „Cartier“ i „de Griogono“ i kao i svaka žena, radujem se lijepim cipelama od kojih najviše uživam u udobnosti  „Valentino“ i „Manolo Blahnik“ brenda. Što se parfema tiče, nemam omiljeni. Uvijek biram različite parfeme jer sa njima „označavam“ različite periode i faze svog života koje, nakon određenog vremena, oživljavam kupujući parfem koji sam tada koristila. Trenutno koristim Christian Dior „OUD ISPAHAN“.

Gracija