Foto Credits: Marko Ristić

Foto Credits: Marko Ristić

Prvi utisci koje je na mene ovaj Sexed-up Supreme nevaljali dječak ostavio su da – obožava pažnju, da uživa na sceni i u buci svoje zahvalne publike. Scena je definitivno mjesto gdje je on svoj na svome. Kada izvodi svoje hitove, on ima gomilu u šaci, koja u tom trenutku pjeva tekstove zajedno sa njim. A tada, njegov glas postaje najmoćniji. Pjesme poput “Rock DJ”, “Road To Mandalay”, “She’s the One”, „Feel“ i “Angels” na kraju, omogućavale su mu da se opusti i da se u potpunosti preda publici.

Cijeli koncert bio je protkan i dogodovštinama čovjeka poznatog po svom šarmu. Najdirljiviji i najslađi momenat bio je kada je za svoju ćerkicu zajedno sa publikom otpjevao dječiju pjesmicu “Twinkle Twinkle, Little Star”, kao i kada je doveo svog tatu – poznatog komičara Pete Conway-a, koji je došao sa sve leptir mašnom, ne bi li se pridružio svom sinu na sceni zbog dueta.

Kao podsjećanje na dane kabarea, sjaja i glamura, plavokosi Robi nam je priredio audio/vizuelni spektakl u kome se presvukao čak četiri puta. Prvu trećinu koncerta izveo je bos u crnoj rock’n’roll kombinaciji sakoa i pantalolna sa rajfešlusima. Za swing sekvencu koncerta obukao je elegantni crni smoking sa bijelim rukavicama, uz koji je kao modni dodatak fantastično „stajao“ stalak za mikrofon kompletno optočen crnim Swarovski kristalima, da bi se zatim se pojavio u patikama i crnoj suknji (koja krojem podsjeća na škotski kilt), a koju je s vremena na vrijeme zadizao ne bi li nam pokazao slip gaćice sa aplikacijom tigra.

Robbie u kiltu

Za finale je ostavio elegantni crni komplet košulje i pantalona izvezen zlatnim vezom u kaubojskom stilu, koji je za njega specijalno šila britanska dizajnerka muških kostima Deborah Tallentire, koji podsjeća na one koje je nekada na svojim koncertima nosio po svemu sudeći njegov uzor Freddie Mercury.

Deborah tellentire robijev kostim

Robi možda nema vokalni opseg Mercury-a, od koga je jasno da crpi inspiraciju, ali da ima magično prisustvo na sceni – nepobitna je činjenica. Voljeli ga ili ne, samo momenat kada je acapella sa publikom pjevao svoje najveće hitove Feel  i Angels, bio je vrijedan svakog centa cijene jedne ulaznice. Ni kiša koja je cijelo vrijeme rominjala, nije uspjela pokvariti utisak neopisivog uzbuđenja, te slobodno mogu reći da je Robi u potpunosti opravdao naziv svoje turneje: „Dozvolite mi da vas zabavim“!

Jednom riječju (kako bi to Robi kazao) bilo je: Fuckin’ para ram pam-pam amazing!