Broš je nastao još u antičko doba i služio da ukrasi i drži haljinu ili komad garderobe. Ovo je komad koji  nikada ne izlazi iz mode i ima tu draž da čak i kada je antikvaran može da izgleda veoma moderno u kombinaciji sa dobrim komadom odjeće. U ovom top 5 postu predstavljamo upravo broševe iz “Per Lei” ateljea.

1. Ključ

Porijeklo ključeva vezuje se za potrebu da se naprav i jasna granica između dva svijeta: spoljnjeg i unutrašnjeg, duhovnog i svjetovnog. Pored ovog, primarnog tumačenja, ključevi su, takođe, simbol značaja u društvu.

 

2. Cvijet

Još u viktorijanskom dobu floriografija (jezik cvijeća) je služila kao sredstvo komunikacije za izražavanje osjećanja. Cvijeće je od davnina bogatstvom svojih oblika, mirisa i boja privlačilo pažnju čovjeka. Svojom ljepotom je podsticalo njegovu maštu i na razne načine mu upotpunjavalo život.

 

3. Flamingo

Flamingo je najpoznatija ptica močvarnica, koju ćete najlakše prepoznati po specifičnoj ružičastoj boji perja i zakrivljenom kljunu, koji je na vrhu crn. Ove poznate ptice roze boje nastanjuju tople i vlažne predjele svih kontinenata. Flamingo kao simbol ljepote, balansa i elegancije, može biti fantastičan detalj u vidu broša, kojim možete istaći svoju jedinstvenost.

 

4. Slikarska paleta

Slikarska paleta je daščica za držanje i miješanje boja u trenutku slikanja. Specifičnog je polukružnoga oblika s otvorom za palac, a kao simbol može označavati kolorit, odnosno skalu boja svojstvena nekom slikaru.

 

5. Vilin konjić

U tradicionalnoj simbolici predstavlja, slično leptiru, dušu, regeneraciju i besmrtnost. Pošto se, prolazeći kroz stanje rastakanja iz ovozemaljske gusjenice pretvara u nebeskog krilatog stvora, takođe je i simbol rođenja i uskrsnuća. Postoji verovanje da vidjeti vilinog konjića u prirodi donosi sreću i nova shvatanja, nove početke. Vilin konjić se, stoga, smatra i simbolom prosperiteta, sreće, snage, promjene, mudrosti, mira, harmonije i čistoće.