Mrtvo more se pominje još u Bibliji, a tokom hiljada godina njegove obale pohodili su mnogi posjetioci. Zbog minerala i soli, poznato je i kao jedan od prvih svjetskih zdravstvenih centara. Visoki salinitet daje vodi veliku gustinu. Ovo znači da se u Mrtvom moru bukvalno ne može potonuti. Slana voda veoma blagotvorno djeluje na kožu, što nije neobično, obzirom da se u njoj nalaze brojni minerali: natrijum, kalijum, magnezijum, brom. Na dnu mora nalazi se ljekovito blato, koje se uobičajeno koristi za mazanje. Upravo od tog blata su satkani proizvodi Obey Your Body. Pogodni su za sve tipove kože, djeluju hraneći je, dubinski čisteći i omekšavajući. Zahvaljujući prisustvu umirujućih sastojaka i antioksidanata, posebno se preporučuju za stariju kožu. Održavaju ravnotežu vlažnosti, vraćaju energiju i odlažu proces starenja kože. Početkom prošle godine svjetski časopis Cosmopolitan je ove proizvode proglasio za najbolje proizvode na svijetu. U  srcu Starog grada u Kotoru, već 7 godina nalazi se radnja sa nekim od ovih najpopularnijih svjetskih kozmetičkih proizvoda. Svi prozivodi su na bazi soli, minerala, blata, ulja i vitamina, bez parabena i hemikalija, tako da su pogodni i za najosjetljiviju kožu. Sve proizvode možete isprobati u radnji, gdje će vam ljubazno osoblje preporučiti ono najbolje u zavisnosti od vašeg tipa kože. Osim toga, na fb stranici Sea and Spa Skincare Montenegro (https://www.facebook.com/seaandspaskincaremontenegro/), ali i na istoimenom IG profilu (https://www.instagram.com/seaandspa_skincare__montenegro/) možete pogledati dio njihove ponude, a mi vam, u saradnji sa njima, donosimo top 5 Obey Your Body proizvoda.

 

1. Mineralni omekšavajući piling za tijelo

Sadrži so iz Mrtvog mora, minerale, vitamin E, 4 vrste ulja i mnogo drugih hranjivih sastojaka. Čisti kožu od svih bakterija i mrtvih ćelija, i dovoljno je da se koristi jednom sedmično. Dolazi u 3 različita mirisa: kivi, lavanda i okean.

2. Mineralni butter za tijelo

Ovaj butter za tijelo je proizvod na na bazi ulja, vitamin, minerala i vode iz Mrtvog mora. Savršen je za svakodnevno korišćenje nakon tuširanja. Najbolje je nanijeti ga na vlažnu kožu. Pruža maksimalnu hidrataciju,  smanjuje strije i ucvršćuje kožu. Takođe dolazi u tri mirisa: kivi, lavanda i okean.

 

3. Piling gel za lice

Sadrži vodu, ekstrakte cvijeća, ekstrakte algi, kamilicu, aloe veru, kao i mnoge minerale iz Mrtvog mora. Čisti kožu dubinski od svih nečistoća, mitisera i bakterija. Takođe je hidrira i regeneriše. Ne sadrži paraben, kao i svi ostali Obey Your Body proizvodi. Jedno pakovanje je tretman za 6 mjeseci.

 

4. Deco Anti – Aging dnevna krema

Krema sadrži ekstrakte zelenog čaja, vitamin E, alge, omega 3 i omega 6, aloe veru. Daje koži intenzivnu hidrataciju, elastičnost, zaštitu od sunca, ucvršćuje je i hrani,  ublažava bore i  regeneriše je na način sličan botoksu, pomoću amino – masnih kisjelina.

5. Deco Anti – Aging magnetna maska

Magnetna maska sa vitaminima B3 i B5, aloe verom, algama,  uljima i blatom iz Mrtvog mora učvršćuje, čisti, uklanja beživotne i suve ćelije kože. Dubinski čisti pore i ublažava bore i linije ekspresije.