U sred pustinje, u nekom gradu, alhemičar donosi mudrost življenja koja obične dane pretvara u (izvan)čulna iskustva, poslije kojih ništa nije isto. Restoran & bar “Alchemist” vam želi srdačnu dobrodošlicu u vaše novo iskustvo. Ovaj fenomenalni objekat sa ponosom nosi pet zvjezdica koje simbolišu kvalitet, vrhunsku uslugu, bogat meni i ugodan ambijent u kojem se svi gosti osjećaju kao kod svoje kuće. Na brižljivo osmišljenom meniju Alchemist Restaurant & Bar nalazi se obilje jela koje su njihovi posvećeni majstori kuhinje pripremili za cijenjene goste. Sa ponosom ističu da u njihovoj kuhinji po originalnoj italijanskoj recepturi proizvode paste i sladolede.

Ono što svakako obogaćuje naše unutrašnje biće i čini nas duhovno bogatijima, su dobre knjige, za koje, lično, uvijek imam vremena. Dobra knjiga, film, izlazak, shopping… sve su to “sitnice” kojima se radujemo. Najviše volim uzeti dobru knjigu, i u njoj uživati uz pice u bašti nekog bara. Ovog puta, moju pažnju zaokupio je roman napisan po istinitim događajima, “Bio sam Titov špijun” od Dragiše Ivelje. Dragiša Ivelja, neustrašivi operativac, izgradio je karijeru zahvaljujući spektakularnim akcijama širom Evrope. Prvi put otvoreno i javno, ne štedeći nikoga, u knjizi govori o detaljima svog džejmsbondovskog života i događajima prije raspada Jugoslavije. Relja (kodno ime autora) najveći dio svoje karijere proveo je u Trstu, jugoslovenskoj prijestonici shoppinga, radeći kao telohranitelj i desna ruka glavnog gradskog trgovca i vlasnika velike robne kuće popularne među Jugoslovenima. Relja je imao uvid u sve njegove poslove, i legalne i ilegalne, i o tome obavještavao Službu državne bezbednosti. Uzbudljiv život legendarnog špijuna, koji sa skrivenom beretom svakodnevno gleda smrti u oči, bio je prepun intriga, brzih automobila, šverca dijamanata, manekenki, najskupljeg šampanjca, borbi sa mafijaškim porodicama i ustaškom emigracijom, ali i sukoba unutar obavještajne službe. “Bio sam Titov špijun” je avanturistička priča, neponovljiva ispovijest o nepoznatoj strani života u staroj Jugoslaviji, koja čitaoca ostavlja bez daha, pa je toplo preporučujem svima koji vole druženje sa knjigom.

 

Neizostavan dio naše ženske svakodnevnice čine moda i shopping. Zato vam u ovom editorijalu prikazujemo dio jesenje kolekcije italijanskog brenda Piazza Italia. Kolekcija donosi sve ono što smo voljeli i u prethodnoj: gingham dezen, majice sa karnerima, suknje sa rajfešlusom, cvjetna odijela, ali i sjajne detalje u vidu ruksaka, torbice u obliku pande i dubokih starki sa šljokicama. Piazza Italia donosi nešto sasvim novo: moderno, ležerno, italijansko, donosi modu za čitavu porodicu, modu za svaki dan i svaku priliku.

 

Stilista i model: Kana Tomašević (IG: kana_tomasevic)

Frizura: Bojana & Milica, Vlado Beauty Bar (IG: vladobeautybar)

Make – up: Nada, Vlado Beauty Bar

Garderoba, ruksak i torba: Piazza Italia (TC City Mall, I sprat)

Šljokičave starke: Piazza Italia

Sandale sa šljokicama: Bershka (Delta City)

Providne čizme: Public Desire

Naočare: Fendi, Optika “Optotim” (radnje u Podgorici, Budvi, Baru i Kotoru)

Minđuše: Pistoli (IG: pistolijewelry)

Ogrlica: KW jewellery (IG: kw_jewelry)

Knjiga: “Bio sam Titov špijun” – Dragiša Ivelja, knjižara “Narodna knjiga”  (IG: narodnaknjiga)

Lokacija: Alchemist Restaurant & Bar, The Capital Plaza (IG: alchemistpodgorica)

Fotografija: Nikola Radović (IG: nikolar_photo)