Nezavisno od vaše boje kose, tena ili oblika lica, crveni ruž stoji skoro svima i jedan je proizvod koji apsolutno nikada ne izlazi iz mode i uvijek je u trendu. Crveni ruž je omiljeni beauty make-up proizvod slavnih. Uz njega se ne morate dodatno šminkati, toliko je dominantan da maskara, sjenka ili puder postaju suvišni.

Crveni ruž je definitivno najpopularniji među ruževima, ali ipak treba znati kako ga nositi. Crvena je oduvijek bila najatraktivnija boja za usne. Neki će uporište za to pronaći i u psihološkom objašnjenju: naime, u trenucima seksualnog uzbuđenja pojačava se protok krvi u usnama te one postaju rumenije. Stoga se vjeruje da je upravo ta činjenica razlog početka bojanja usana i to upravo crvenom bojom. No, da bi izgledali zanosno, vrlo je bitno kako crveni ruž nosite na usnama.

Godinama se crveni ruž vezuje za klasiku elegantnih večernjih zabava i vremenom je postao obavezni modni dodatak svjetlucavim koktel haljinama. Upravo zbog toga, mnoge djevojke su u dilemi kada žele da našminkaju svoje usne crvenom nijansom u toku dana. Svoj prelijepi, omiljeni crveni ruž ne ograničavajte samo na večernje izlaske, jer on može izgledati lijepo i preko dana, zavisno od nijanse. Možete birati između nebrojeno puno nijansi, zimi se nosi crveni ruž s primjesama nijanse trule višnje, dok su ljeti aktualniji oni koji “vuku” na narandžastu boju.

Make – up: Bojana Ćorović

Fotografija: Jevgenija Žilina