Od aprila se sa nestrpljenjem iščekivala kolekcija koju je brend Moschino uradio u saradnji sa H&M. Od 8. novembra, kolekcija je dostupna i u Srbiji, a zaštitna lica su Jelena Karleuša i reper Coby. Jedva čekamo eksploziju boja i dezena koja će se, nadamo se, preliti i na naše ulice.

“Mislio sam na ulično raspoloženje, miks i stav visoke mode i humora, elemente šljaštećih aksesoara koji idu jedan preko drugog i tako formiraju izgled s modne piste. Mislio sam o njima kao o sastojcima neke gozbe i htio sam da svi oni prenesu suštinu Moschino kolekcije. Imate likove iz crtanih filmova, imate zlato, upadljiv Moschino napad, saten, sjajne stvari i miks elemenata koji inače ne idu zajedno. Očekujte neočekivano”, rekao je dizajner Jeremy Scott.

Ne očekujte uobičajene siluete jer su oblici deformisani, a lanci i slova prekrivaju skoro svaki komad – od majica, preko jakni i čizama.

Jeremy Scott je dizajner koji je patentirao izraz “haute hoodie” i u skladu s tim nova kolekcija ima i srebrnu parka haljinu koja sija kao dekoracija novogodišnje jelke. Jedan od najefektnijih komada je zlatna kožna bajkerska jakna ukrašena zlatnim lancima, ali za njom ne zaostaju ni zlatne pantalone koje kao da vrište “žurka”! Tu su i Dizni likovi prišiveni na duks haljine, Miki koji bleji sa Paja Patkom, Šiljom i Pluton, dok se Mini šepuri na trikotaži, tačnije na fuksija džemper haljini.

Kolekcija sadrži i garderobu za kućne ljubimce, od jaknice za psa sa lancima i leopard printom, preko sive dukserice na kojoj je prepoznatljiv Moschino logo do ogrlica sa zlatnim slovima. Ovo je prvi put da su i H&M i Moschino napravili modne komade za ljubimce.