Svi proizvodi Uriage brenda su na bazi Uriage termalne vode iz francuskih Alpa koja je, po svom sastavu mineralnih soli i elemanata u tragovima, najkoncentrovanija: njena suva materija od 11g/l je i do 50 puta koncentrovanija u odnosu na ostale termalne vode koje se koriste u dermatologiji. Brojne naučne studije potvrđuju da ovi minerali i elementi u tragovima imaju esencijalnu biološku ulogu, koja objašnjava njena višestruka dermatološka svojstva, kao i to da je Uriage termalna voda jedina prirodno izotonična voda sa mogućnošću primjene i na sluznicama, koja povećava hidrataciju kože za čak 32% nakon samo 1h od nanošenja.

Brend Uriage ima veoma širok asortiman proizvoda grupisanih u odvojenim linijama kao što su linija za redovnu i intimnu higijenu, anti-age linija, linija za bebe, linija za hidrataciju kože, linija za njegu netolerantne kože, linija namijenjena dermatološkim problemima, itd. Pored redovne njege i higijene, Uriage brend je namijenjen i rješavanju dermatoloških problema kao što su seboroični dermatitis, rozacea, atopijski dermatitis, pruritus, sekundarne infekcije, cicatrizacija (zacjeljivanje kože), itd.

Uriage Eau Thermale je linija za hidrataciju kože, a za vas smo probali laganu dnevnu kremu i noćnu masku. Svi proizvodi iz ove kolekcije sadrže Uriage termalnu vodu, za koju proizvođač tvrdi da njenom svakodnevnom upotrebom vaša koža postaje hidrirana, umirena i zaštićena od spoljnih uticaja. Proizvodi iz ove linije su hipoalergijski, dolaze u neprovidnom pakovanju i imaju isti miris, koji je nešto jači, cvjetan i voćni, osvježavajući, a na koži se ne zadržava predugo.

Kada govorimo o kremi i maski, prvo što će vas privući kod ova dva proizvoda i što je jako bitno kad je njega kože u pitanju su fine, lagane teksture koje se brzo upijaju i ne ostavljaju osjećaj težine niti masnog sloja na licu. Sledeće što će vam se svidjeti su mirisi. Sasvim sigurno, dugo vremena nijeste imali priliku da upoznate proizvode koji ovako kompleksno, ali istovremeno vrlo osvežavajuće i nimalo napadno mirišu, što ih čini još prijatnijim.

Uriage Eau Thermale Creme D’eau Legere krema SPF 20

Hidratantna krema sa zaštitnim faktorom 20, namijenjena je normalnoj i mješovitoj koži. Takođe, obećava 24 sata hidratacije, tokom kojih pomaže proces regeneracije kože, kontinuirano hidrira, i stvara barijeru koja sprečava dehidrataciju kože. Tekstura je prilično tečna, poput losiona, i bijele je boje. Zbog mirisa ali i lagane teksture, lako se razmazuje i djeluje veoma osvežavajuće na licu. Brzo se upija, i ne ostavlja nikakav osjetni niti vidljiv sloj na licu, već koža na dodir momentalno postaje glatka i nježna, a takva ostaje još dugo po nanošenju. Zahvaljujući SPF20 štiti od UVA i UVB zraka, a sadrži još i vitamine C i E, te štiti od zagađenja sa kojima se koža susrijeće tokom dana. Jako je lagana, i kao takva je odlično rešenje za mješovitu, čak i masniju kožu.

Uriage Eau Thermale Masque D’eau Nuit noćna maska

Naša koža potpuno različito funkcioniše dok smo budni i dok spavamo: danju oštećenja nastaju, a noću se popravljaju. Kojim je sve uticajima naše lice izloženo tokom cijelog dana? Osim očiglednim štetnim faktorima poput UV zračenja i zagađenja, na kvalitet tena utiče i prehrana, količina popijene vode, vrsta kozmetike kojom njegujemo kožu, ali i brojni drugi faktori, poput količine sna i stresa kojem smo izloženi. Kad je noćna njega u pitanju, navikli smo u nazivima noćnih proizvoda vidjeti opise poput „regenerišuća“ ili „obnavljajuća njega“, a razlog tome vrlo je jednostavan: naša koža se upravo noću obnavlja, a svaki kozmetički proizvod koji nanosimo prije spavanja morao bi biti namijenjen upravo da bude podrška prirodnim regeneracijskim sposobnostima kože. Iz tog razloga se u noćnim kremama i maskama najčešće nalaze sastojci poput hijaluronske kisjeline, kolagena, ali i sastojaka namijenjenih obnovi kožne barijere i hidrolipidnog sloja, koji tokom dana pretrpi mnoga oštećenja. Uriage Eau Thermale Water Sleeping Mask maska je proizvod koji je postao zapažen zbog jedinstvene želatinozne teksture, ali njegov učinak je jednako primamljiv: nakon što noć provede pod ovom maskom, koža je odmorena, meka, zaglađena i puna prirodne vlage, što se održava i na njenoj blistavosti. Kako bi pomogla u zadržavanju optimalnog nivoa hidratacije, ova maska djeluje na obnovu oštećene kožne barijere. Kreira površinski film na koži koji progresivno otpušta hidratantne sastojke iz proizvoda, a antioksidativni ekstrakt planinskog runolista licu pruža svježinu i zdravi sjaj. Okupajte svoju kožu u “termalnoj kupki” uz pomoć ovog moćnog bustera, jer se tokom sna koža obnavlja i istovremeno koristi blagodeti ove maske. Nakon tretmana koža je odmorna kao nakon 8 sati sna: zaglađena, u potpunosti hidrirana, meka i zdravog sjaja. Maska je upakovana u teglicu poput kreme i gelaste je teksture, vrlo lijepe na pogled a i na miris. Miriše blago, voćkasto – svježe, a miris posle minut ili dva ispari. Gelasta tekstura se izuzetno lako nanosi i razmazuje, vrlo malo je potrebno za jedno nanošenje, a preporučuje se da je na lice namažete u tankom sloju. Dok se gel nanosi, imate utisak da je potrebno još i još, jer se on pretvara u vodicu, međutim, ne upija se potpuno u kožu, već je ostavlja onako blago vlažnom i mekom na dodir. Što se sastava tiče, tu je, osim pomenutog ekstrakta runolista, naravno, termalna voda, kao i hidrotermalni kompleks, hijaluronska kisjelina i fitoskvalan.

Kada je cijela Uriage Eau Thermale linija u pitanju, svaki od ovih proizvoda odrađuje svoj “posao” dobro, kako u zimskom, tako i u ljetnjem periodu. Zimi pružaju odličnu hidrataciju, ublažavaju tragove dehidratacije i smanjuju perutanje kože, a sa druge strane ne maste kožu dodatno u ljetnjem periodu.

Uriage proizvode iz ove, ali i ostalih linija, možete potražiti u svim “Meditas” apotekama.