Uriage Creme Lavante je pjenušava emulzija za pranje osjetljive kože lica i tijela. Obnavlja, umiruje, nježno čisti i vlaži kožu lica, tijela i vlasišta, štiti hidrolipidni sloj, obnavlja epidermis, ne iritira oči, ugodnog je mirisa i ostavlja kožu mekom poput svile. Namijenjena je za svakodnevnu higijenu suve i izrazito osjetljive kože, pa ne sadrži paraben ni sapun. Ova pjenušava emulzija za pranje sadrži 1/3 hranljivog mlijeka, fiziološke pH vrijednosti, a mogu je koristiti bebe, djeca i odrasli. Aktivni principi su: Uriage termalna voda, blaga baza za pranje, glicerol, illipe maslac, dobijen iz sjemena biljke Shorea Stenoptera, koji ima sličan sastav kao kakao puter, ali višu tačku topljenja, pa predstavlja veoma kvalitetnu njegujuću komponetu u sredstvima za pranje, pakovanjima za kosu, i drugim kozmetičkim proizvodima. Bijele, mliječne teksture, ovaj preparat veoma slabo pjeni, a temeljno pere, što je veoma važno, jer treba sa kože ukloniti preparate za sunčanje, hemijske i mineralne filtere, a ima prepoznatljiv blag cvjetni miris. Nakon upotrebe, koža je čista, meka i hidrirana. Na putovanju, npr, je prednost imati jedan proizvod za više namjena, ovaj je baš takav, a može ga koristiti cijela porodica.
Creme Lavante proizvod je koji nam je svima potreban. Izuzetno je nježan, a učinkovito čisti kožu lica, tijela i kosu. Ovo je zaista multifunkcionalan 3 u 1 proizvod koji je pogodan je i za najosjetljiviju kožu.
Uriage Eau Micellaire Thermale 
Kad je čišćenje šminke u pitanju, u većini slučajeva biramo micelarnu vodu. Otkako su stigle na tržište uglavnom samo njih koristimo za skidanje make – upa. Kad su micelarne vode u pitanju, važno je da dobro odstranjuje make – up, da ne iritira kožu i da ne ostavlja ljepljiv sloj na licu. Uriage micelarnom voda je vrlo efektna kad je u pitanju odstranjivanje šminke, ne ostavlja sloj na licu, ne zateže i ne izazvala crvenilo niti ima ikakav negativan učinak na kožu. Štaviše, jako je prijatna, a možete je koristiti i za skidanje šminke oko očiju. Dolazi u plastičnoj ambalaži, a u sebi sadrži Uriage termalnu vodu koja blagotvorno djeluje na kožu. Ovo je savršena micelarna voda koja će odgovarati svim tipovima kože.
Uriage proizvode možete potražiti u svim “Meditas” apotekama.