Postoje mnogi oblici kolagena, a u organizam ga možemo unositi putem hrane, kao dodatak prehrani u kapsulama, tečnom obliku, u prahu, ili koristiti neki od kozmetičkih preparata. U novom postu predstavljamo vam Doppelherz ampule kolagena, za zdravu i elastičnu kožu, iznutra i spolja.

Starenjem koža postaje tanja. To se dešava zato što sadržaj kolagena opada i koža gubi elastičnost. Spoljašnji faktori, kao što su UV zraci, pušenje ili hormoni mogu uticati na degradaciju kolagena. Kolagen je važna strukturna komponenta jer utiče na spoljašnji izgled kože. Osim što utiče na sadržaj vlage u koži, utiče i na njenu elastičnost. Doppelherz sistem Kolagen beauty sadrži kombinaciju odabranih nutrijenata za prirodno lijepu kožu iznutra: 2,5 g kolagen-peptida, beta karoten, vitamine C i E, biotin, mikroelemente Cink i Bakar, 100 mg Akai ekstrakta.

Peptidi kolagena  doprinose povećanju elastičnosti kože, pomažu u smanjenju dubine bora i finih linija. Vitamin C doprinosi normalnom formiranju kolagena i normalnoj funkciji kože. Vitamin A, Biotin i Cink doprinose održavanju zdrave kože. Bakar doprinosi normalnom stvaranju vezivnog tkiva i normalnoj pigmentaciji kože. Vitamin E štiti ćelije od oksidacionog stresa. Akai ekstrakt, izolovan je iz bobica Akai palme.

Doppelherz ampule prijatnog su ukusa (liči dinja), a prvi rezultati upotrebe vidjivi su nakon 4-8 nedjelja korišćenja.

Doppelherz Kolagen beauty sistem dostupan je u svim “Meditas” apotekama.