Pješčani sat

Beyonce, Sofia Vergara, Kim Kardashian. Trebamo li vam objašnjavati ovu građu uopšte? Ako ste srećnice čije tijelo ima oblik pješčanog sata, praktično možete izabrati bilo koji model haljine. Kroj koji prati liniju bokova na vama uvijek izgleda najbolje, a upravo je ova građa tijela kao stvorena za sve one uske modele. Struk je najuži dio figure pa predlažemo da ga uvijek dodatno naglasite i istaknete.

Građa “jabuka”

Za oblik tijela koji definišu nešto šira ramena, nedefinisan struk i tanke, vretenaste noge idealne su haljine s malim dekolteom i širim naramenicama. V-izrez takođe može biti dobar izbor, ali samo ako nije predubok. Pristaju vam i haljine na preklop, kao i one visokog struka, koje će izdužiti i izjednačiti figuru.

Kruškolika građa

Za kruškoliku građu (koja je inače najčešća kod žena) vrlo je važno naglasiti gornji dio tijela i odvući pažnju od kukova i stražnjice. To se najbolje može postići haljinama otvorenog dekoltea i naglašenog struka, kao i one koje su u gornjem dijelu uže ili pripijene uz tijelo, a donji dio je A kroja ili poput balon suknje, koja je široka, ali se na krajevima sužava.

Petite

Sve djevojke koje su sitnije građe obožavaće haljine bez previše nabora, ali i jednobojne modele koji naglašavaju njihovu figuru. Takođe, na sitnim curama kratke haljine uvijek izgledaju elegantno, čak i u dnevnim prilikama, a kraća dužina suknje vizualno će izdužiti njihove noge.

Visoke, mršave djevojke

Blago vama! Duge haljne izgledaju fenomenalno na visokim mršavicama! Samo odvažno, ovakva figura može da iznese i svjetlije boje i upadljivije šare, dok obline možete naglasiti detaljima na haljini (dzepovi, kaiševi i sl). Osim toga, odlično vam stoje i tzv. “košulja – haljine”.

Dezeni koji se nose: cvjetni i geometrijski

Kada izeberete savršeni model haljine koja odgovara vašim proporcijama i građi, na red dolazi dezen, a ove godine modnom scenom vladaju cvjetni i geometrijski! Cvjetne haljine su veliki hit svake, pa i ove sezone, a kako je cijeće na haljinama univerzalni simbol ženstvenosti, prepustite se veličanstvenom cvjetnom dezenu i pustite vašu unutrašnju sreću da cvjeta kroz vašu garderobu! Vesele boje oblikovane u pruge, kockice, krugove, trouglove i ostala geometrijska tijela pravi su hit ove sezone. Odjeća sa geometrijskim uzorcima pravi čuda od ženskog tijela, a ovaj dezen je idealan izbor za svaku priliku! Potrebno je samo da prilagodite boje i model haljine, uz naše smjernice.