“Eridan” je luksuzni kozmetički brend, koji se proizvodi u Srbiji od najkvalitetnijih sastojaka, kako na našem, tako i na svjetskom tržištu. Svaka njihova formula predstavlja inovaciju u kozmetičkom svijetu, jer pored nauke, koriste i prirodu i njena moćna svojstva. Eridan kozmetika se zalaže za “green beauty” i “plant power” filozofiju. Koriste najkvalitetnije biološke supstance koje se nalaze “iznad i ispod” zemljine površine. Zalažu se, prvenstveno, za zdravu njegu lica i tijela, jer su njihov cilj vidljivi rezultati kao najvažniji indikator kvaliteta. Pored toga što ne sadrži parabene, sulfate i mineralna ulja, Eridan brine o pH nivou bezbjednosti vaše kože. Takođe, trude se da izborom svojih sastojaka potkrijepe sve tipove kože, uključujući i osjetljivu. Koriste najkvalitetnije aktivne sastojke iz prirode, 100% prirodna ulja, kao i 3D hijaluronsku kisjelinu (najčistiji oblik od svega 3 molekula), koja je jedna od osnova za sve Eridan proizvode i prvi put se nalazi u sastavu šampona, gdje pruža hidrataciju dlake i tjemena, odnosno hidrataciju lica u kremama i serumima. Pored 3D hijaluronske kisjeline, neki od inovativnih sastojaka Eridan kozmetike su peptidi, probiotici i matične ćelije zelene jabuke, koje su sintetisane na Institutu u Švajcarskoj. Eridan je pionir i u korišćenju “anti – pollution” sistema u njezi lica, koji štiti kožu od zagađenja i štetnih uticaja.

Brend je “vegan – friendly”, ne koriste životinjske masti i supstance životinjskog porijekla, niti testiraju svoje proizvode na životinjama. Većina Eridan proizvoda dolazi u staklenoj ambalaži, dok proizvodi koji se nužno čuvaju u plastici dolaze u recikliranoj plastičnoj ambalaži, jer se zalažu za recikliranje i zdravu planetu. Osim toga, svi njihovi sastojci su bio razgradivi, što Eridan svrstava u “eco friendly” brend.

Po prvi put, Eridan kozmetika stiže i na crnogorsko tržište, zahvaljujući beauty concept store-u Sophie’s Beauty Line, koji je uvijek korak ispred svih, kada je u pitanju praćenje beauty trendova.