Da su inovativnost, agilnost i brojna partnerstva ključni u novoj eri tehnologije svjedočimo svakodnevno. Tehnološki gigant Samsung će predstaviti čak pet nesvakidašnjih uređaja, kao dio nove tehnološke ere pod nazivom Next Normal (Novo normalno). Ovu informaciju lično je u blog objavi najavio TM Roh, predsjednik i direktor za razvoj i istraživanje u odjeljenju za IT i mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.  Iako je skorašnje istraživanje nezavisnih agencija pokazalo podatke i statistike konkurenata koje se danas mogu platiti, mislimo da ekonomska kriza diktira trendove i načine zarade. Možda se radi i o neopisivoj želji Kine da dominira u svom ratu protiv SAD, ali mi ostajemo na sigurnoj strani južnokorejskog giganta Samsunga, vjerujući da je baš on pokretač inovacija, tržišta i utakmice i radujemo se novom događaju.

Šest mjeseci inovacija

TM Roh preuzeo je vođstvo nad odjeljenjem za mobilne komunikacije prije šest mjeseci, donijevši svježinu i inovativnost u pogledu novih tehnologija, sa velikim ulaganjima na polju istraživanja i razvoja, ali i implementacije 5G mreže. „Od preklopnih telefona do 5G mreže, korisnicima neprestano nudimo nove oblike tehnologija. Veoma sam uzbuđen da vidim naše inovacije u praksi, jer tek onda kada mijenjaju kvalitet života na bolje, one pokazuju svoju pravu vrijednost“, objasnio je TM Roh.

Brojne saradnje sa partnerima

U svom blogu, TM Roh podsjeća i na saradnju Samsunga sa mnogobrojnim partnerima, koja je rezultirala novim mogućnostima. „Izuzetno cijenim moć naše partnerske mreže. Oduvijek sam vjerovao da zajednički možemo da stvaramo inovacije koje nude vrhunsko korisničko iskustvo“, istakao je Roh. Među partnerima nalaze se kompanije kao što su Google, Microsoft, Netflix i Spotify, što je znatno olakšalo sinhronizaciju Samsung uređaja sa računarima i unaprijedilo kvalitet video poziva, za bolji osjećaj povezanosti tokom trenutne epidemiološke situacije.

Agilnost kao ključ

TM Roh je u svojoj objavi naglasio i važnost uređaja u kontekstu brze svakodnevice, gdje je korisniku iznad svega potrebna agilnost. „Ovi uređaji prilagođeni su za rad, igru i multitasking, lako se uklapajući u različite životne stilove. Ovakav strateški pristup donio nam je potpuno nov pogled na tehnologiju“, zaključio je Roh.

Samsung Unpacked, na kojem će biti predstavljeno pet najnovijih uređaja, održaće se 5. avgusta 2020. godine, prenosom uživo iz Južne Koreje. Praćenje događaja biće omogućeno putem linka