Američki brend Tommy Hilfiger predstavio je globalnu kampanju za jesen 2020, inspirisanu zajedničkom težnjom ka boljoj budućnosti. Ljubitelji brenda će imati priliku da se tokom sezone uključe u inicijative koje slave ovu filozofiju i pokažu moć zajednice. Jesenja kampanja zabilježena je objektivom modnog fotografa Dan Martensena, koji kroz svoj rad slavi ljepotu različitosti svake kulture. Snimljena na idiličnom diznijevom ranču Golden Oak, kampanja okuplja inspirativne globalne ikone koje povezuju zajedničke vrijednosti, kao što su Alton Mason, Ralph Souffrant, Geron McKinley, Halima Aden, Dilone, Michaela DePrince, Soo Joo Park i Precious Lee.

„Kada smo suočeni sa ozbiljnim socijalnim i ekonomskim izazovima, najbolji način da se krećemo naprijed je da stojimo jedni uz druge”, izjavio je kultni dizajner i dodao: „Svaki izazov ujedno predstavlja i priliku. Može nas odvesti korak bliže ostvarenju našeg sna, podstaći našu radoznalost i nadahnuti kreativnost koju nijesmo ni znali da posjedujemo. Kroz filozofiju “Moving Forward Together” želimo da probudimo kreativnu iskru i ponudimo pomoć tamo gdje je najpotrebnija“.

Together We Create

Početkom septembra Tommy Hilfiger kupci širom svijeta dobili su priliku da na specijalnoj online platformi ko-kreiraju nove komade koristeći ostatke tkanina i ujedno reinterpretiraju stilove prethodnih sezona. Ovi modeli će biti dostupni u odabranim prodavnicama širom svijeta, kao i na sajtu tommy.com.

Together with Local Heroes

Kako bi pomogao lokalnim krojačima i umjetnicima koji su pogođeni pandemijom korona virusa, brend je pokrenuo projekat Tommy Repair Shop, omogućivši besplatnu uslugu popravke odjeće u svojim prodavnicama. Partneri će dobiti poseban prostor u radnji da predstave svoj rad i ostvare kontakt sa novim, potencijalnim kupcima. Inicijativa ima za cilj da produži život omiljene odjeće potrošača, u skladu sa filozofijom brenda “Waste Nothing” i “Welcome All”. Prvi Tommy Repair Shops otvoreni su 18. septembra u Hamburgu i Dizeldorfu, a uskoro će se proširiti i na druge evropske zemlje.

„Moving Forward Together“ je nastavak filantropskih napora brenda, koji je u jeku pandemije poklonio 10.000 bijelih majica zdravstvenim radnicima i donirao cjelokupan prihod kapsula kolekcije, kreirane od strane Tommy Hilfiger kupaca, za borbu protiv korona virusa.