EM SCULPTING

EM Sculpting je prvi tretman koji pomaže ženama i muškarcima da izgrade mišiće i oblikuju tijelo. EM Scuplting je, takođe, prvi tretman za neinvazivno podizanje i oblikovanje stražnjice na svijetu. Tretman u trajanju od 30 minuta ima učinak poput 20000 trbušnjaka ili 20000 čučnjeva, a sve to dok opušteno ležite. Aparat koristi HIFEM tehnologiju (fokusiranu elektromagnetsku energiju visokog intenziteta) kako bi postigao supramaksimalne mišićne kontrakcije koje nije moguće postići vježbanjem, a sve u svrhu izgradnje mišića. Kliničke studije su pokazale da uz jačanje mišića ova revolucionarna tehnologija pomaže i u smanjenju masnih naslaga tretiranog područja.

Kako EM Sculpting funkcioniše?

  • Prvi je tretman odobren od strane FDA koji istovremeno izgrađuje mišiće i redukuje višak masnog tkiva koji prekriva mišić, a pritom oblikuje i sužava Vaše tijelo;
  • Usmjerava fokusiranu elektromagnetsku energiju visokog intenziteta na tretirano područje, podstičući mišiće na kontrakcije koje nije moguće postići vježbanjem (20000 kontrakcija u 30 minuta);
  • Elektromagnetno polje podstiče kontrakcije koje uzrokuju mišićni rast i gubitak masnog tkiva, rezultirajući boljom definicijom i oblikovanjem mišića stražnjice, trbušnih mišića („the core“), nogu i ruku, a sve je potkrijepljeno sa nekoliko kliničkih studija.

Koja područja je moguće tretirati?

  • Mogu se tretirati stražnjica, trbuh, noge i ruke.
  • Može se smanjiti Diastasis Recti bez operacije. Trudnoća često uzrokuje razdvajanje mišića na abdomenu koje se zove Diastasis Recti. Do sada je jedini način za popravak takvih mišića bilo hirurško spajanje šivenjem za vrijeme procedure zatezanja stomaka (tzv Tummy tuck). U potpunosti je neinvazivan, znači nema igala, nema hirurgije, pa nema oporavka. To ga čini idealnim tretmanom za zauzete mame koje imaju razdvojene mišića abdomena.

Ko su dobri kandidati za tretman, a kome se ne preporučuje?

Žene i muškarci koji su u dobroj fizičkoj formi i žele bolju definiciju trbušnih mišića (tzv. six pack), kao i podignutu stražnjicu, čvrste i oblikovane ruke i noge. EM Sculpting je idealan za postizanje definicije koja vam cijelo vrijeme izmiče, iako redovno vježbate i zdravo se hranite.

Kandidati ne smiju imati sloj masnog tkiva deblji od 7 cm, pa je tretman idealan u kombinaciji sa aparatima za uklanjanje masnog tkiva, jer će ubrzati potrošnju lipida koji su oslobođeni navedenim aparatima i na taj način pojačati njihov učinak, istovremeno oblikujući i učvršćujući vaše tijelo. Osobe sa slojem masnog tkiva debljeg od 7 cm neće imati dovoljno dobre kontrakcije jer EM polje ne prodire dovoljno duboko, pa je preporučljivo prvo napraviti tretman uklanjanja masnog tkiva.

Trudnice i žene koje doje, takođe, nijesu dobri kandidati za tretman. EM Sculpting može uzrokovati jače grčeve kod žena sa menstruacijom, pa se zato ne preporučuje tretman raditi za vrijeme menstrualnog ciklusa.

 

PERFECT SHAPER VELA

Perfect Shape tehnologija je poznata po izvanrednim rezultatima u tretmanima celulita i uklanjanja masti. Osim standardne tehnike masažnih rolera koji se okreću u 4 smjera, kao inovacija je dodata tehnologija tretmana infracrvenim svijetlom LED izvora talasne dužine od 630nm i 690nm. Metalni masažni valjci izuzetno kvalitetne izrade imaju mogućnost okretanja u 4 različita smjera: 1. Ka unutura – smanjenje masnih naslaga (fat removal) 2. Ka spolja – smanjenje celulita (cellulite removal) 3. Na lijevu i desnu stranu – oblikovanje tijela (body shaping).

Ovaj  anticelulit uređaj  bezbolnom metodom zagrijaea potkožno tkivo do čak 42 stepena, čime se pokreće metabolizam masnih ćelija, istovremeno podstičući proizvodnju kolagena kojim se pospješuje elastičnost i sprečavaju oštećenja kože. Takav efekat direktno pokreće metabolizam masnih ćelija i razgradnju i najupornijih naslaga celulita! Perfect Shaper pruža direktne, vidljive rezultate bez ikakvih nelagodnosti i vremena oporavka. Serija od 6 tretmana donosi smanjenje obima čak i do dva konfekcijska broja. Tijelo je zategnuto i vraćen je tonus mišićima kao nakon 3 nedjelje intenzivnog treninga.

 

ULTRA LIPO

Ultra Lipo se bazira na tri esencijalne tehnologije za oblikovanje tijela: ultrazvuku, radiofrekvenciji i vakuumskoj masaži sa radiofrekvencijom za podsticanje limfne drenaže. Samo ime Ultra Lipo odnosi se na ULTRAZVUČNU LIPOSUKCIJU, poznatiju kao “kavitacija“, koja je jedna od najefikasnijih metoda za topljenje lokalizovanih masnih naslaga.

Nakon uspješno sprovedene kavitacije potreban je podsticaj organizmu da se oslobodi ostatka masnih ćelija kroz limfni sistem. Mehanička vakumska masaža, kao i zagrijavanje bipolarnim RF-om, podstiču metabolizam i limfni sistem. Tehnologija multipolarnog RF-a se koristi za zatezanje opuštene kože nakon gubitka težine. Ultrazvučni talasi jačine od 40kHz razbijaju masne naslage, dajući nevjerovatne rezultate već nakon prvog tretmana, čak od 1 do 2 cm u obimu. Sam tretman je potpuno neinvazivan i bezbolan.