Nova Fashion&Friends kampanja slavi ponovno povezivanje sa zemljom, miris divljine i slobode koju samo priroda može da pruži, šum osušene trave pod nogama i beskrajno zelenilo. Modna priča za jesen/zimu 2022 pod nazivom Disconnected” inspirisana je potrebom da se s vremena na vrijeme, makar na kratko, isključimo i prigrlimo osjećaj savršenog mira.

Prateći modni video nudi pomalo eskapistički pomak od realnosti. Niz ekspresivnih kadrova snimljenih u sanjivim pejzažima prirodnog rezervata Zasavica simbolišu ponovno vraćanje korjenima, istovremeno ističući ljepotu uživanja u trenutku.

U fokusu jesenje kolekcije su jakne koje ove sezone dolaze u najzanimljivijim izdanjima, od bomberki upečatljivog printa i kožnih jakni sa vunenom kragnom, do toplih kaputa u neutralnim, zemljanim nijansama.

Must-have komad za ovu sezonu predstavljaju klasične pantalone koje se savršeno kombinuju sa košuljama za elegantne varijante, a u nešto ležernijim izdanjima i sa džemperima ili mekim duksericama. Za ujedno toplu i potpuno modernu jesenju kombinaciju zaduženi su mekani kardigani od jednobojnog ili šarenog pletiva za nju, kao i apsolutni modni favorit sezone –  čizme to gležnja, tzv. “kanađanke” za njega.

Fotografije za kampanju radili su Senja Vild i Franjo Matković, dok su za izgled modela Mie Jokić, Dalibora Uroševića, Marka Lepojevića i Đorđa Ćulafića bili zaduženi Jelena Milovanović i Vis à vis (stilisti), Dragan Taubner (frizure) i Dragan Vurdelja (make-up).

Najpoželjnije komade iz jesenjih kolekcija svjetskih modnih brendova Replay, Diesel, Calvin Klein, Versace Jeans Couture, Guess, Tommy Hilfiger i mnogih drugih možete pronaći u Fashion&Friends multibrend radnjama u Podgorici, Kotoru, Budvi, Nikšiću i Baru, mono brend radnjama, kao i na fashionandfriends.com online shop-u i kroz istoimenu aplikaciju.