Biorevitalizacija je injekciona metoda, koja u najkraćem roku hidrira kožu, a to znači da je podmlađuje. Na ovaj način se aktivne supstance aplikuju u problematični dio lica, vrata i dekoltea. Najčešće se koriste preparati na bazi hijalurona, tj.supstance koje se inače nalaze u našoj koži. Takođe se koriste i preparati na bazi DMAE za poboljšanje tonusa kože, kao i emrionalni ekstrakti. Izbor preparata zavisi od problema koji se rešava.

Biorevitalizacija daje brz i lijep efekat, i pri tom se rešava nekoliko problema. Ovom metodom se hirira koža, obnavlja njena struktura i istovremeno stimulišu fibroblasti (koji produkuju kolagen i elastin, odgovorne za tonus kože i lijep oval lica), a takođe se ostvaruje moćno antioksidantno dejstvo. Procedura popravlja boju lica, čini kožu ravnijom i glatkom, smanjuje intezitet pjega (hiperpigmentacija) i pomaže liječenje ožiljaka.

Biorevitalizacija se razlikuje od procedure aplikacije hijalurona kao filera, jer ova metoda ne samo da „popunjava“ bore, jagodice, suzne brazde, već se i bori sa različitim problemima kože: suva, dehidrirana, iziritirana koža, smanjenje tonusa mišića lica i vrata, korekcija opuštene kože tijela (stomak, unutrašnja strana butina, nadlaktice), profilaktika starenja kod mladih, bore oko očiju, bore u oblasti dekoltea, iznad usana, tamni podočnjaci, pušačka koža, raširene pore i masna koža.

Od mezoterapije lica ova metota se razlikuje manjom količinom procedura, momentalnim efektom i jačinom efekta: biorevitalizacija za veoma kratak rok hidrira kožu, a mezoterapija ima kumulativan efekat i potrepno je sprovesti seriju procedura.

Naša preporuka, ukoliko želite odraditi ovaj tretman, je da se obratite doktorici Mariji Mitrašinović.