Prvo veliko ovogodišnje globalno predstavljanje Samsungovih pametnih telefona premium klase održano je sinoć u San Francisku. Događaj je počeo prikazom novog Samsung Galaxy Z Flip telefona na preklop, nakon čega je došao red na zvijezdu večeri – Samsung Galaxy S20.

Samsung Galaxy Z Flip je inovativni uređaj koji dolazi sa ekranom čiju površinu pokriva ultra tanko savitljivo staklo, koje je, prema tvrdnjama proizvođača, u stanju je da izdrži do 200.000 “savijanja”. Telefon će biti dotupan od 14. februara po cijeni od 1.380 dolara.

Glavni akcenat kod telefona Samsung Galaxy S20 serije stavljen je na potpuno novi sistem kamera, od kojih glavna dolazi sa senzorom od 64MP. Tu su i Space Zoom od 30 puta i snimanje videa u 8K rezoluciji. Samsung S20 Ultra predstavljen je svojim najjačim adutom, novom glavom kamereom sa glavnim senzorom od 108MP, sa mogućnošću Space Zoom-a do 30X i hibrinog zuma od 100X. Uz cene novih Galaxy S20 uređaja, prikazane su i nove snižene cene prethodne S10 generacije. Inače, svi S20 uređaji će biti dostupni i u 5G verziji.

Na pozornici su se našle i nove Galaxy Buds Plus bežične slušalice, koje će od 14. februara biti dostupne po cijeni od 149 dolara.

Osim predstavljanja novih uređaja, predstvanici Samsunga su najavili partnerstvo sa Microsoftom i Xbox-om na polju gejminga, kao i sa najvećim svjetskim streaming servisom Netflix.