Po ugledu na poslastičarnice iz svjetskih metropola, “Le Petit Macaron” je poslastičarnica koja je i po enterijeru i po načinu izlaganja deserata napravila iskorak u svijetu kolača. Neko je nekada rekao da o ukusima ne bi trebalo raspravljati, ali kada je ponuda kolača u pitanju, što se nas tiče, ovo pravilo  pada u vodu. Iako se enterijer poslastičarnice nameće kao glavna zvijezda, kao recimo Elizabet Tejlor prepoznatljiva po svojim ljubičastim očima i dijamantima, ipak su kolači ti koji su u potpunosti ukrali našu pažnju. Najveći hit su, svakako, šareni kolačići, nalik našim vanilicama, a u svijetu poznati kao macaronsi.

Neobičnim i smjelim enterijerskim rešenjima, insistirajući na udobnosti i komforu, ovo mjesto svakako ostavlja poseban utisak, a sva pažnja posvećena je poslasticama, i to kakvim! Ovdašnja slatka ponuda, uz slanu, zaista je takva da impresionira, sve kreacije imaju neobičan i poseban način izlaganja i ono što je zaista teško je: napraviti izbor!

Osim kolača, u okviru “Le Petit Macaron”-a posluje i gift shop, u kojem možete pronaći različite šoljice, tanjire i setove od porculana, koji će, sasvim sigurno, ukrasti vaše srce!

Fotografija: Marko Gardašević