Jelenina ljubav prema šminkanju traje jako dugo i počela je davno, ali tek nakon upisanog fakulteta 2006. godine, konačno je imala vremena i mogućnosti da se tom hobiju ozbiljnije i posveti. Završila je 2007. godine  Kryolan  školu šminkanja,  ali je u to vrijeme to samo moglo pružiti neko osnovno znanje i neke osnovne informacije. Godinama kasnije, nakon studia u Novom Sadu, ona je nedavno otvorila svoj studio i u Podgorici, u kojem će se svaka žena, sasvim sigurno, osjećati kao kraljica. Posao kojim se danas bavi profesionalno, nastao iz hobija i ogromne ljubavi prema tome, sama je podigla na profesionalni nivo koji je željela.

Za Jelenu šminka predstavlja sredstvo ličnog izražavanja, kako nje kao umjetnika, tako i osobe koju šminka. Po njenom mišljenju, šminku je najbitnije prilagoditi karakteru osobe koja će tu šminku i nositi. Od presudnog je značaja da se osoba osjeća dobro sa šminkom, da se sakriju mane i u prvi plan istakne ono najbolje na licu. Kada se pogodi ono najbitnije, stil i intenzitet  šminke, tada šminka predstavlja najjačeg saveznika samopouzdanja svake žene.

Smatra da će uvijek u trendu ostati  Marilyn Monroe stil crvenog ruža i crnog eyelinera i stil Soft smokey eye, odnono stil suptilno zatamnjenih očiju uz isticanje pogleda i usne boje mesa. Jedan od ova dva stila svima stoji. Ostatak trendova se mijenja munjevitom brzinom, i to i jeste u suštini trend, da bude zanimljivo u određenom trenutku. Kaže da se trudi da isprati sve trendove, ali i uz dozu ličnog senzibiliteta ih uobličava po svom ukusu. Danas je trendove moguće pratiti preko svih društvenih mreža, ne samo preko modnih magazina,  a u poslednje vrijeme najpopularniji su beauty blogovi, kao jedni od najmoćnijih i najuticajnijih sredstava informisanja o svim novitetima iz svijeta kozmetike.