Onoliko koliko je pravilna njega neophodna za zdravu i blistavu kožu, toliko je važna i za našu kosu. Iako ona trpi iste, ako ne i gore uslove kao i koža, često je zaboravljamo. Razne farbe, stilizovanje, feniranje, pa i samo sušenje fenom, uz različite vremenske prilike, doprinosi tome da kosa bude oslabljena i isušena, pa kao takva i ne tako sjajna. Sve čemu je kosa izložena doprinosi tome da dlaka brže gubi keratin, koji je zadužen za ispravljanje dlake. Dlaka kojoj nedostaje keratin lakše puca i lomi se, i teže ju je ukrotiti. Srećom, postoje razni tretmani koji mogu oporaviti kosu, a botoks kose (poznat i kao S botox kompleks) je jedan od njih.

Proces se bazira na tretiranju kose koji liči upotrebi balzama i maski za kosu. Sastojci preparata kontrolišu vlasi, obnavljaju ih i daju im volumen. Tretman je sličan tretmanu keratinom, ali je daleko kraći i efikasniji. Onda kada prodre u vlas, botoks radi iznutra i baš kao što „ispravlja‟ bore, tako ispravlja i dlaku, popunjavajući djelove koji su oštećeni. Ono što se dobije kao rezultat je jaka i zdrava dlaka, pa samim tim i bujnija i sjajnija kosa. U suštini, botoks je tretman kose koji se postiže uz pomoć koncentrovanog preparata sačinjenog od aktivnih sastojaka koji regenerišu kosu i njene vlasi. Ovo se, između ostalog naročito odnosi na ispucale krajeve.

Kombinacija sastojaka obezbjeđuje odgovarajuću hidrataciju i njegu, a rezultati su vidljivi već poslije prvog korišćenja. Neki od sastojaka koji se nalaze u botoksu kose su: ulje kavijara, vitamin E, vitamin B5, omega 3 masne kisjeline, antioksidanti, kompleks kolagena, amino kisjeline, proteini iz pšenice, svila i drugi. Iako se zove botoks za kosu, ovaj tretman ne sadrži botulinum toksin, koji je osnovni sastojak botoksa za bore. Ime botoks za kosu dobio je zbog načina na koji funkcioniše: preparat ispravlja nepravilnosti dlake tako što popunjava mjesta koja su oštećena te tako sprečava vlas od uvijanja i pucanja. Uglavnom je keratin taj koji obavija dlaku i čini je jakom, dok ostali aktivni sastojci prodiru dublje u dlaku i hrane je iznutra. Svi sastojci su bezbjedni po zdravlje, pa ih možete koristiti bez brige.
Od jednog tretmana možete očekivati rezultate koji će trajati između 2 i 4 mjeseca. Ipak, ukoliko je vaša kosa poprilično oštećena, preporučljivo je da tretman ponovite nekoliko puta i to u razmaku od tri mjeseca kako bi se vlasi potpuno oporavile.

Ukoliko se pitate u čemu je prednost botoksa za kosu, ona je u tome što ovaj tretman odgovara svim tipovima kose, pa podjednako djeluje i na kovrdžavu i na ravnu kosu. Iako sadrži keratin, formula nije teška pa ne opterećuje dlaku. Naprotiv, nakon tretmana kosa dobija zavidan volumen. Da bi rezultati duže opstali, najbolje je da za pranje kose koristite šampone koji su blagi, prirodni i ne sadrže sulfate. U suštini, pored farbanja i „toplotnog udara“ na kosu, loši, agresivni šamponi jedan su od uzroka oštećene, beživotne kose. Prelazak na prirodnu varijantu koja je blaga može biti pravo oktrovenje.

“Gdje uraditi ovaj fenomenalni tretman”, pitate se. Naravno, kod naših Sophie’s Beauty Line.