U nekoliko jednostavnih koraka i par CATRICE proizvoda oblikujte savršene obrve koje će popraviti ukupni izgled lica, uokviriti ga i učiniti oči vizuelno većim. Kako biste izbjegli eventualne greške i oblikovali obrve poput profesionalaca, slijedite nekoliko savjeta, jer dobro oblikovane obrve su san svake žene.

Pripremite sve što je potrebno kako biste oblikovali obrve

Biće vam potrebna:

Obična olovka – koja će poslužiti za određivanje oblika obrva.

Topao i vlažan peškir – držite ga na licu nekoliko minuta prije čupanja obrva, kako bi folikule dlačica popustile, a čupanje bilo lakše.

Pinceta – ukoliko ste početnik, odlučite se za pincetu s tankim vrhom, koja služi za čupanje tankih i uraslih dlačica ili onu s kosim vrhom, uz koju ćete imati bolju kontrolu. Pinceta s kockastim vrhom služi za čupanje više dlačica odjednom, stoga pripazite, kako s njom ne biste napravili pogrešan oblik. Kod čupanja obrva imajte na umu: manje je više. Trenutno su u modi prirodno oblikovane obrve, pa ne biste trebali pretjerivati pri njihovom čupanju.

Sredstvo za popunjavanje eventualnih praznina – možete upotrijebiti sjenku, olovku za obrve ili gel maskaru u boji.

Češljić za obrve ili aplikator – definisaće prirodan izgled luka obrva i daće im gustoću.

Za početnike je najbolja olovka za obrve jer je jednostavna je za korišćenje i izvrsna za definisanje obrva. Olovku možete upotrijebiti kako bi stvorili lažne dlačice na obrvama ili popunili praznine, a da bi izgledalo što prirodnije, na kraju iscrtavanja četkicom pređite preko obrva.

BROW COMB PRO MICRO olovka za obrve popunjava obrve tačno i prirodno. Zahvaljujući svom uskom trostrukom vrhu svaki je potez savršen: za prekrasne, guste obrve. Linija nudi pet nijansi koje sada više individualno dopunjavaju različite boje obrva.

Popunite eventualne nedostatke i definišite obrve

Ukoliko vaše obrve nemaju prirodnu gustinu, eventualne praznine možete popuniti sjenkom, olovkom za oči ili gel maskarom u boji. Odličan izbor je BROW COLORIST SEMI-PERMANENT maskara za obrve. Boja obrva trebala bi uvijek biti za nijansu svjetlija od boje kose, osim kod plavuša, gdje vrijedi obrnuto pravilo.

Ukoliko želite naglasiti obrve, preciznost, volumen i dosledna boja su nužni. Sa Colour Coloristom, polu-prozirnom maskarom za obrve, ovo nije problem. Posebna prednost: ako redovno koristite maskaru oko dvije nedjelje, postupno tonira obrve. To ih automatski čini punim i prirodno lijepim.

Idealan alat za prekrasne, oblikovane obrve je i praktičan CATRICE set za obrve. Iako je malen i zbog toga idealan za u torbicu, jako je praktičan i ima baš sve što vam treba za uredne obrve.  Uz pincetu, četkicu i ogledalo, takođe, sadrži i dvije nijanse pudera za svijetlije i tamnije obrve, koji se savršeno mogu uskladiti sa bojom prirodnih obrva. Sve to u elegantnoj kutijici. Zgodno, zar ne?

Kako bi vaše obrve ostale savršene i ukoliko ih želite dodatno učvrstiti, na obrve nanesite prozirnu maskaru. Lash Brow Designer Shaping and Conditioning gel maskara ima transparentnu i brzo-sušeću nježna teksturu s pantenol sastojcima, dugotrajna je i sa prirodnom završnicom, pa dovodi vaše obrve i trepavice u red u trenu. Pruža prirodan izgled i krajnji dugotrajan izgled za definisani eye make-up.