Alginatna maska ZLATO posebno formulisana za borbu protiv oksidativnog stresa, prouzrokovana štetnim uticajima okoline i sunčevog zračenja, koji izazivaju prerano starenje. Ova alginatna maska uravnotežuje i održava optimalnu hidrataciju i elastičnost kože, uz snažno antioksidstivno i zaštitno djelovanje, pruža ravnomjeran ten kože i daje joj blistavost. Kada se pomiješaju alginatni reaguju sa kalcijumuvom soli i pretvaraju se u elastičnu plastičnu gelastu masku, dolazi do oslobađanja hladnoće, maska zatim ispoljava svoje tonizirajuće svojstvo, opušta kožu i omogućava bolju apsorpciju i djelovanje aktivnih komponenti. Bogata je vitaminima i mineralima i preporučuju se kod kože koja nema sjaj, kod hiperpigmentacija, nedostatka turgora kože i kože koja ima problema sa ravnotežom masnoće i hidratacije.

Alginatna maska KAVIJAR je posebno formulisana za kožu sa nedostatkom vitamina i minerala, dehidratacijom, znakovima starenja (prevremenim ali i hronološkim). Ova alginatna maska održava optimalan nivo hidratacije i ishrane, vraća barijernu funkciju kože i poboljšava njen odbrambeni sistem. Obnavlja i revitalizuje, sprečava i bori se protiv bora, gubitka tonusa i hiperpigmentacija.Bogata je vitaminima i mineralima, a u najvećoj količini ima ekstrakt kavijara pa se preporučuje kod osoba koje imaju suvu kožu, dehidriranu kožu, kod osoba koje imaju znakove starenja, ali i kod onih koje žele da ih preveniraju.

Alginatna maska ČOKOLADA posebno formulisana za kožu za znakovima oksidativnog stresa, uzrokovane agresijama okoline i sunčevim zračenjem. Održava nivo hidratacije, elastičnost kože, ima zaštitno djelovanje protiv starenja kože, izaziva opuštanje i osjećaj blagostanja. Obavezan tretman ukoliko želite potpuno da se opustite, osim mirisnih nota prave čokolade koja omogućavaju da se sva čula opuste, ona daje izuzetnu dodatnu njegu. Cacao ekstrakt u kombinaciji sa vitaminima i mineralnim solima predstavlja pravi tretman za osobe koje žele da poboljšaju hidrataciju i elastičnost, omoguće lifting efekat, svježiji i svjetliji izgled kože sa prijatnim osjećajem blagostanja.

Prije aplikacije alginatne maske lice se mora temeljno očistiti, to podrazumijeva primjenu umivalice, tonika i enzimskog ili mehaničkog pilinga. Na taj način maska bolje ispoljava svoja svojstva i prodire u dublje slojeve kože u kojima ostaje 28 dana i snadbijeva je svime što joj je potrebno. Alginatna maska se dobija miješanjem praha i fluida, miješanje se vrši dok smješa ne postane gusta i laka za nanošenje.