Angel Therapy NANO SHOT paket donosi jednu od najnovijih tehnologija, u kombinaciji sa njihovim keratinskim proizvodima. Suština primjene nanotehnologije u frizersko-kozmetičkoj industriji je prevođenje raznih supstanci, koje se nalaze u preparatima za njegu kose i kože, na nano veličinu kao bi one prodrle dublje u kožu ili kosu, što bi imalo za cilj mnogo veću efikasnost preparata koji koristimo. Proizvodi u kojima je primijenjena nanotehnologija po svojim svojstvima spadaju u red najkvalitetnijih proizvoda, jer njihov cilj je upravo očuvanje zdrave kose koja je svakodnevno izložena raznim hemijskim tretmanima. Takvi preparati su često veoma skupi i nijesu uvijek svima dostupni.

Sada nam iz Angel Therapy stiže nano aparat, jedan od najnovijih uređaja koji radi po principima nanotehnologije. Angel Therapy Keratin Nano Shot omogućava vam da njihove keratinske proizvode iskoristite do maksimuma. Vodena para koja sadrži nano čestice vode uvodi čestice preparata koji je stavljen na kosu duboko u strukturu dlake, čime aktivira i maksimalno pojačava njihovo dejstvo.

Način na koji se Nano Shot primjenjuje na kosi:

1. Oprati kosu dva puta Hair Repair šamponom, temeljno isprati i dobro prosušiti peškirom.

2. Nanositi Hair Repair Conditioning masku, tako što ćete kosu dijeliti u sekcije i mazati od korijena ka vrhu dlake, zatim pročešljati.

U bočicu Nano Shot aparata sipati 250 ml isključivo destilovane vode. Upaliti aparat i postepeno pojačavati jačinu pare. Kada krene da izlazi gusta para, aparat je spreman za upotrebu. Aparat se za jedan tretman koristi dok se ne potroši voda iz bočice, a parom je potrebno napariti cijelu kosu od korijena do vrhova (aparat se drži 10-15 cm od kose). Kada se cijela kosa napari, isključite aparat i odložite ga, a zatim temeljno isperite Hair Repair Conditioning masku i sfrotirajte kosu peškirom.

3. Naprskati Repair Spray na cijelu dužinu kose, raščešljati i kosa je spremna za stilizovanje i oblikovanje.

4. Nakon što je kosa isfenirana, na dlanove utrljati nekoliko kapi Nourshing Hair Drops i nanijeti ravnomjerno na kosu od sredine ka krajevima.