Sigurni smo da ste prethodne dvije godine ispratili inspirativnu i snažnu poruku #sebinajbitnija koju su vam slali Erna Saljević, influenserka poznata pod imenom @divaisback i kompanija Alma Ras.

Pod ovim sloganom kreirane su fantastične kolekcije za dvije sezone, kojom su se oduševile dame iz cijelog regiona. Kampanja je imala za cilj da osnaži žensku zajednicu i podstiče na brigu o važnosti kako fizičkog, tako i mentalnog zdravlja.

“Slijedeći poslovnu filozofiju ženskog brenda Alma Ras da pratimo potrebe kupaca i kontinuirano uvodimo inovacije i sama saradnja s Ernom Saljević išla je u tom smjeru. Najveći izazov, bila je pandemija koja nas je zadesila u lansiranju prve linije. Želim istaći da smo svi iz kompanije izuzetno ponosni, jer smo upravo u ovim momentima pokazali spremnost našeg tima da se adaptira i funkcioniše u nepredviđenim okolnostima”, riječi su Sedine Memagić, kreativne direktorke i voditeljke ovog projekta.

“Mojih tada cca 70 hiljada žena koje su me pratile – bukvalno sam ih vodila kroz čitav proces, od ideje do realizacije, najviše iz razloga da ohrabrim svaku u nekom njenom trenu razvoja, bilo da žele možda istu preduzetničku priču, ili influensersku saradnju sa brendovima, ili jednostavno da imaju udjela u tom fashion momentu gdje smo birali zajedno sve, od boja do materijala i ostalih specifikacija, pa da budu na dan unutar fabrike, razvoja, proizvodnje – definitivno im je bilo zabavno! Svaki korak smo zajedno prošli, usput se zabavljali ali i svaki dan nešto novo učili, i nevjerovatna mi je satisfakcija kada vidim koliko sam osoba inspirisala da pokrenu iste poslove, malene brendove, u ovoj zemlji ali i regiji. Hvala ekipi Alma Ras za krila i rast!”, riječi su Erne Saljević, komunikologinje i influenserke, poznatije pod imenom divaisback.

Na ovom druženju, uručene su zahvalnice onim najzaslužnijim u ovoj kampanji, počevši od koleginica iz proizvodnje, pa do tima Alma Ras web shop-a. Poseban poklon pripremili su za Ernu Saljević – project book u kojem su zabilježeni svi značajni elementi “Diva is back for Alma Ras” kolekcije, uz zahvalnicu na odličnoj saradnji.

Nakon oficijelnog dijela prisutni su mogli uživati u performansu Albine Huskić, balerine i Admira Kalkana, baletana narodnog pozorišta Sarajevo, uz klavirsku pratnju pijanistkinje Zerine Šabotić.

Iz Alma Ras-a su istakli da će i dalje biti u službi svojih kupaca, pratiti i u skladu s njihovim potrebama unositi inovacije u njihov život!