Shopping za neke od nas ima terapeutska svojstva. Odlazak u radnju ima svoju draž zbog koje je modna industrija jedna od najprofitabilnijih svjetskih industrija. Concept storeovi predstavljaju radnje u kojima možemo pronaći raznoliku ponudu različitih modnih imena, kako svjetskih, tako i domaćih.

Zanimljiv je podatak o samom pojmu concept storea. U zapadnom svijetu, concept radnje igraju veliku ulogu u testiranju tržišta. Modni brendovi lansiraju određene količine novih kolekcija po ovakvim radnjama. Ovo, svakako, ne predstavlja univerzalnu definiciju ovih radnji. Navike potrošača se mijenjaju u skladu sa prezasićenjem, promovisanjem lokalnih proizvođača kao i kupovnom moći.

U poslednje vrijeme concept store-ovi kao mjesta za kupovinu postaju sve popularniji i prepoznatljiviji na našem tržištu. Riječ je o konceptu koji u jednom lokalu nudi široku ponudu autentičnih brendova, kakve ne možete naći u high street prodavnicama, u čemu i leži njihova prednost i draž, jer iskustvo shoppinga podiže na jedan viši nivo, i motiviše vas da se ovdje ponovo vratite. To su prave male oaze kreativnog duha, nesvakidašnjeg, originalnog dizajna i proizvoda kvalitetne izrade, koje na jednom mjestu okupljaju male brendove, domaće i svjetske dizajnere i na taj način kreiraju sasvim drugačiju shopping klimu.

Jedna takva radnja je i concept store ,,Monologue”, koji je nedavno otvoren u Podgorici. Novo mjesto za shopping je drugačije od svega što je viđeno u glavnom gradu – ovaj elegantan prostor sa unikatnom odjećom, obućom i aksesoarom ima za cilj da donese novi duh i novi način kupovine u Podgoricu, ali i da predstavi brendove koji do sada nisu bili dostupni na našem tržištu. Akcenat je na dizajnerskim i unikatnim komadima u limitiranim serijama, koji će donijeti neki novi stil koji do sada nijesmo imali prilike da vidimo.

Za sada imaju ugovorenu saradnju sa nekoliko regionalnih dizajnera i evropskih brendova. Kada su u pitanju regionalni dizajneri, to su ”Questionmark”, “Una Latina”, “AL Made by Sisters”  i ,”Arc Couture”, a kada su u pitanju inostrani brendovi, tu je ,,Loie Istanbul”, ”Pearly and more” i ,”Tol Eyewear”, kao i planetarno popularni brend kupaćih kostima “Beach Riot”. Takođe, u njihovoj ponudi možete naći i crnogorski brend ,”Joan”, a plan za naredni period je da se proširi spektar brendova koje imaju u ponudi.

Concept Store ,,Monologue” nalazi se u Studentskoj ulici (Cetinjski put, lamela 5 – 22).