Focus Shape Pro je jedinstveni aparat u tehnologiji za oblikovanje tijela a razlikuje se od ostalih pre svega po fokusiranju i intenzitetu. Focus Shape koristi fokusirani, usmjereni ultrazvuk visokog intenziteta (HIFU) kojim stvara snažan toplotni efekat i njime uništava ciljane slojeve masnog tkiva na abdomenu, bokovima, butinama, zadnjice i nadlaktice. Za razliku od svih vrsta hirurških intervencija (tretmana) za redukciju sala, tretman Focus Shape je neinvazivan i neškodljiv postupak, tako da klijenti obično nastavlju svoje normalne aktivnosti nakon tretmana.

Energija visokg intenziteta fokusiranog ultrazvuka (HIFU) se koristi za prodiranje kroz slojeve kože do ciljanog masnog tkiva i to bez oštećenja kože, nerava, krvnih sudova i okolnog tkiva. Neke druge ultrazvučne tehnologije za oblikovanje tijela često koriste niži intenzitet, niže frekvencije ili način fokusiranja energije koji bi mogao zahtijevati više ponavljanih tretmana i dovesti do nepredvidivih rezultata. Za razliku od drugih tehnologija poput kavitacije, radiofrekvencije, lasera i vakuuma koje rade na principu smanjivanja veličine masnih ćelija, HIFU tehnologija trajno uništava masne naslage i predstavlja najbolju alternativu liposukciji.

Focus Shape koristi energiju fokusiranog ultrazvuka visokog intenziteta (HIFU) da bi uništio ciljano potkožno masno tkivo i ostvarivao identične predvidive rezultate posle samo jednog tretmana u trajanju od samo jednog sata. Aparat djeluje duboko pod kožom (9 mm – 13 mm) i koristi fokusiranu ultrazvučnu energiju visokog intenziteta koja dubinski zagrijava tkivo u točno određenoj tački u dermisu na temperaturu od 60 do 70 °C bez oštećenja okolnog tkiva. Na taj način, uništava masne naslage, redukuje celulit, učvršćuje kožu, povećava elastičnost kože i zaglađuje teksturu kože. Kao što smo već rekli, posebnost ove visokosofisticirane tehnologije je ta što je za postizanje i održavanje rezultata potrebno tek 1-3 tretmana u godini (zavisno do količine masnog tkiva), nema nuspojava i tretman je maksimalno ugodan.

Focus Shape Pro tretman dostupan je u Podgorici, u salonu “SM Miracle”.