Njega kože se u raznim kozmetičkim rutinama tradicionalno veže za poboljšanje izgleda lica i kože. Međutim, danas je sve veći fokus na očuvanju zdravlja kože. Ključni elemenat u ovome je održavanje barijere kože. Švedski gigant tehnologije kože, FOREO, nudi savršena rešenja za očuvanje i jačanje barijere kože kroz svoje uređaje i proizvode za njegu kože, koji mogu da osvježe vaše lice za samo nekoliko minuta.

Ali, šta je zapravo kožna barijera? Može se opisati kao prvi zaštitni sloj koji brani dublje slojeve kože. Sastoji se od proteina i lipida i štiti kožu od slobodnih radikala, zagađivača i drugih agresora iz okoline. Najlakše je primijetiti da je vašoj koži potrebna pomoć kada postane suva, crvena i iritirana. Donosimo vam pregled koraka koji će osigurati da barijera vaše kože uvek ostane očuvana.

NJEŽNO ČIŠĆENJE LICA I NIR LED TERAPIJA

Da bismo poboljšali barijeru kože, moramo izbjegavati grubi i agresivno piling. Umjesto toga, preporučuje se nježni piling korišćenjem uređaja FOREO LUNA 4 Plus – vrhunskog skin-tech alata obloženog ultra-mekim i ultra-higijenskim silikonom za najbolje iskustvo čišćenja kože. Pored toga, preporučuje se da uparite LUNA 4 Plus uređaj sa LUNA Micro-Foam Cleanser 2.0 da biste dodatno hidrirali kožu. Hidratacija igra ključnu ulogu u održavanju integriteta, dok sama suvoća kože ukazuje da postoji problem koji treba riješiti.

Kada isperete ostatke sredstva za čišćenje, važno je da izbjegavate korišćenje veoma tople ili izuzetno hladne vode. Ekstremno hladna voda možda neće ukloniti sve ostatke sredstva za čišćenje, dok voda koja je previše vruća može oštetiti prirodna ulja kože. Zbog toga je za ispiranje lica najbolje koristiti mlaku vodu.

Uz upotrebu FOREO LUNA 4 Plus za čišćenje lica, dobijate i dodatnu NIR (blisku infracrvenu) LED terapiju. Ova terapija pomaže u otklanjanju znakova starenja kože kao što su pjege od sunca i gubitak sjaja, dok istovremeno stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, obnavlja debljinu i elastičnost kože za mladalački izgled. Promovišući sintezu kolagena, NIR LED terapija doprinosi održavanju jake i otporne kožne barijere.

MIKROSTRUJA KAO SAVEZNIK U JAČANJU KOŽNE BARIJERE

Uporedo sa NIR LED terapijom, mikrostruja se ističe kao jedna od visoko efikasnih metoda za obnavljanje kolagena u koži i održavanje zdravlja kožne barijere. Upotreba mikrostruja stimuliše dermis da aktivira proizvodnju kolagena i podstiče cirkulaciju krvi, što rezultira mladalačkim izgledom kože.

FOREO BEAR je vaš idealan saveznik u procesu učvršćivanja kože i stimulaciji proizvodnje kolagena. Kao prvi medicinski uređaj na svijetu, BEAR ima anti-šok sistem i mikrostruju, koje je odobrila FDA. Pored toga, BEAR nudi T-Sonic pulsirajuću masažu, koja donosi jedinstvene prednosti koži.

Da biste dodatno nahranili i zaštitili svoju kožu, neophodno je koristiti SUPERCHARGED Serum 2.0 uz BEAR . Njegova ultra-provodljiva formula klinički dokazano značajno povećava proizvodnju kolagena tipa 1 i nivo vlažnosti kože tokom vremena – ostavljajući ten mekanim, glatkim, obnovljenim i blistavim.

Foreo proizvodi dostupni su putem sajta foreo.com.