Zadig & Voltaire je modni brend osnovan 1997. godine u Parizu i brend je koji će u skorijoj budućnosti prerasti u samu srž najpopularnijih imena francuske modne scene, čije se kolekcije svake sezone prate s velikom pažnjom. Novi koncept i jedinstven, prepoznatljiv stil, čine ga brendom koji je osvojio svijet. Zadig & Voltaire jedan je od onih vječno cool brendova koji savršeno oslikavaju rock chic stil. Od genijalnih odjevnih komada, do torbica i cipela, u njihovim buticima sve je za poželjeti, a njihov moto je: ,,Biti jednostavno luksuzan”. Kožne jakne, čizme, jeans, bluze od kašmira, majice sa porukom i šeširi prepoznatljivi su na prvi pogled. Inspirisan francuskim revolucionarnim filozofom Volterom i njegovim likom Zadigom, ovaj brend, pored stila, oslikava vaš način razmišljanja, stav i pristup životu.

Osim mode, odnosno odjeće, koja je postala sinonim francuskog ležernog luksuza s dozom rock’n’roll stava, Zadig & Voltaire otisnuo se prije dvije godine (prvi put nakon 2012-te) i u beauty vode, i to sa kolekcijom parfema “This is!” Zadig & Voltaire parfemi su direktno inspirisani modom, ali i opisanim stilom i vrijednostima. Oni vam poručuju: “Budite drugačiji i posebni!” “This is” linija simbolizuje dvoje, koji zajednički čine jedinstven spoj, ali istovremeno njegujući svoju individualnost.

“This is Her” je drvenasto cvjetna gurmanska kompozicija, koju potpisuju parfimeri Sidonie Lancesseur i Michel Almairac. Sadrži note ružičastog papra, arapskog jasmina, vanilije i sandalovine. Ovaj bijeli parfem odraz je pariške elegancije obmotane u senzualnu svilu i kašmir, ali i mladenačkog duha: samopouzdanog, nepredvidljivog i neodoljivog. “This is Him” je taman i orijentalno drvenast miris, iza kojeg stoje Nathalie Lorson i Aurelien Guichard. Satkan je od arome grejpa, crnog papra, tamjana, mliječne sandalovine i vanilije, a dolazi u crnoj bočici. Mračan i moćan, muški je miris za sve slobodnog duha.

“Just Rock” kolekcija je naslednik prethodno pomenutih parfema “This is Her”/”This is Him”, a zamišljeni su kao parfemi za nju i njega koji spajaju suprotnosti. Tako su dizajnirane i bočice: crna za njega, bijela za nju, kao da su isklesane od jednog kamena popucalog po sredini, dok zajedno čine jednu cjelinu.

“Just Rock” su parfemi sa snažnom posebnošću, u kojima pačuli vodi glavnu riječ. Cvjetni drvenasti parfem za nju kreirali su Sidonie Lancesseur i Michel Almairac, a parfem je senzualno ženstven, električan i hipnotičan. Pačuli kombinovan s tuberozom, jasminom i vanilijom u središtu, obmotan je drvenastim notama. Kao da je pozajmljen iz muške kozmetičke torbice, donosi parfem za snažnu ženu. Muška, snažna i harizmatična varijanta kombinuje drvenaste note s orijentalnim začinima. Kreirali su ga Nathalie Lorson i Aurélien Guichard s tamnim nijansama ambera, pačulija, vanilije i začina. Intenzivan i muževan, ovaj parfem komunicira kulersku opuštenost.

Brend menadžerka Slađana Mikić istakla je da će vam ovaj brend u svakom momentu omogućiti da budete u trendu i u skladu sa svojim mislima i svojim stilom života. “Sve je dozvoljeno, insistira se na slobodoumlju u garderobi, stilu, dizajnu”, kazala je ona.

*Fotografija: Boris Šekularac za MNE Magazin