Na jednoj od najljepših plaža našeg primorja, „Waikiki Beach Resort“ u Tivtu, održana je modna manifestacija “Waikiki 2018”, u okviru koje su svoje kreacije prikazale poznata modna kreatorka Marina Banović Džuver, mlada i perspektivna dizajnerka Nina Dulović, kao i “Mara nakit”.

Marina Banović Džuver je predstavila svoju novu ljetnju kolekciju. U bajkovitom ambijentu na obali mora, publika je uživala u modelima haljina koje su istovremeno elegantne, ženstvene i lepršave, ali već i na prvi pogled izuzetno praktične i udobne za nošenje.Upravo to sam i željela da postignem, da modeli imaju upotrebnost i ergonomičnost. Rađeni su od prirodnih materijala: lana, pamuka i svile, i svi su niskogramažni jer je veoma bitno da se tokom toplih ljetnjih dana haljine što manje osjećaju na tijelu. Ovo nijesu modeli samo za plažu, nego za ugodan odmor i na jugu i na sjeveru, gdje god da se nalazite“, rekla je kreatorka. Marina Banović Džuver je inspiraciju za ovu kolekciju pronašla u modelu muške košulje, koji je svojim prepoznatljivim načinom dizajniranja preuredila u nježne i koloritne ženske haljine.

Nakon Marinine kolekcije, mlada dizajnerka Nina Dulović predstavila je kolekciju unikatnih svečanih haljina, u kojima će se svaka žena osjećati kao diva. Preovladavala je zlatna boja, a ono što se istaklo na haljinama su svakako perje i rese.

„Waikiki Resort 2018“ događaj upotpunili su i modeli kupaćih kostima i ručno ukrašavanih šortseva Marije i Milice Šćekić – “Mara nakit”. One su već 5 godina prisutne na tržištu kao brend za izradu nakita, i može se reći da su prve kod nas počele sa izradom “statement” nakita. Uvijek se trude da budu prve u poslu i predstave nešto novo, pa su tako počele i sa izradom ručno ukrašenih kupaćih kostima i šortseva. Ono po čemu se “Mara” odvaja je svakako rad i kvalitet, a kako su svi oduševljeni novitetima koje su predstavili, najavili si nam i još jednu reviju za jesen.

U publici su bili prisutni brojni gosti iz regiona, kao i iz Italije, Holandije, Turske. Internacionalna popularnost događaja postoji, što i ne čudi, jer je Marina Banović Džuver svoje kolekcije predstavljala na najprestižnijim svjetskim manifestacijama, kao što su italijanska „AltaRoma Altamoda“ i Nedjelja mode u Majamiju. Televizija koja uspostavlja globalne modne standarde „Fashion TV“, proglasila je 2012. godine kreatorkinu tadašnju kolekciju „Gorska vila“ za najbolju i emitovala je reviju na svom programu. Za kraj večeri, ostavljen je nastup pjevača Danijela Alibabića, koji je zabavljao publiku do kasnih večernjih sati.

Fotografija: Nikola Vulikić