Prvi komadi nakita su u Marijinom Kreativnom Kutku zamišljeni i izrađeni još davne 2011. godine. Potreba da ima drugačiji i maštovitiji nakit od onoga što tržište plasira navelo je Mariju, damu koja stoji iza ovog brenda, da napravi prve mindjuše, vjerovali ili ne, od kristala koje je poskidala sa sobnog ukrasa jer je boja bila baš ta koja joj je bila potrebna, a i oblik kristala je bio baš takav kako je ona zamislila. Od tog februara 2011. je eksperimentisala sa raznim materijalima, jer je u to vrijeme mogućnost nabavke u našoj zemlji bila veoma oskudna, a posebno kao početnik u svemu, nije umjela poručiti sve što joj je bilo potrebno iz inostranstva (kao što danas radi).

Velika, vječita i neiscrpna inspiracija joj je bila, i dalje jeste muzika i razvitak umjetnosti i njena razdoblja (na Fakultetu Umetnosti koji je pohađala je sa zadovoljstvom izučavala istoriju umjetnosti). Međutim, od kada radi sa kristalima, Marijina apsolutna pažnja i ljubav se usmjerila ka njima, jer je njihova ljepota neiscrpna inspiracija. Fokus joj je uvijek bio na damama koje vole klasičnu modu, koje teže izražavanju svoje ženstvenosti i sofisticiranosti i kojima je kao takvim, bitno da je njihov nakit unikatan i izrađen prema njihovoj senzualnosti.

Marija koristi razne tehnike pri izradi: lijepljenje specijalnim industrijskim sredstvima, šivenje i našivanje, vez, kao i rad sa posrebrenom žicom, koji je posebno zanimljiv za “bridal” komade. Ona u budućnosti planira nadogradnju svog znanja o marketingu, jer smatra da se u današnje vrijeme bez toga ne smije upustiti u biznis. Nada se i proširenju posla na evropsko tržište (mada joj se već čini da ga polako “osvaja”), ali i širenju svog tima.