Baš kao što jesen u našu garderobu unosi novitete koji jedva čekaju premijeru na gradskim ulicama, mijenjaju se i naši beauty rituali. Novi trendovi su tu kako bi naglasili naš temperament i ženstvenost novim paletama boja i proizvoda. Kako biste bili u toku sa novitetima na beauty sceni i unijeli svježinu u vašu makeup rutinu, “Bar – Kod Shop” parfimerija u ulici Ivana Vujoševića 7 organizovala je druženje s jednim od prepoznatljivih evropskih makeup artista, Chrisom Nadziejewiecem. Chris ima već dvanaest godina iskustva u beauty industriji i jedan je od 12 Dior makeup eksperata u Evropi. Već treći put je u Crnoj Gori i kaže da se uvjerio da su Crnogorke lijepe i njegovane žene, a na druženju nam je predstavio Dior make – up novitete i otkrio sve što trebamo znati o greškama u nanošenju makeupa, trendovima i, naravno, prednostima i manama ovog kreativnog posla. Događaju je prisustvovala i trening menadžerka ,,Dior“-a Svetlana Maksimović, koja je, takođe, pohvalila stil crnogorskih žena.

Kada govorimo o dnevnom i večernjem make – upu, Chris je rekao da bi svakodnevni makeup trebao biti lagan, a ne agresivan. Trebate imati na umu da nemate vremena za popravljanje tokom dana i da bi on trebao biti postojan od jutra pa do večeri. Korišćenje puno boja daje umoran izgled i naglašava nepravilnosti. Neutralne nijanse su savršeno rešenje. Za večernji makeup nema pravila. Naravno, trebali biste se igrati sa oprezom. Samo iskočite iz okvira vaše zone ugonosti i svakodnevne rutine. I dodajte malo vještačkih trepavica. Takođe, rekao je da su 3 must have proizvoda za jesen Ultra rouge, novi Diorovi ruževi lansirani početkom jeseni, koji su nevjerojatni. Oni su polu matte s svojstvima duge postojanosti i puno njege. Dalje, sjenke za oči kao baza trendi boja za svaku sezonu, koje su tu kako bi naglasile vašu boju očiju. Na kraju, Rouge Blush je dobar odabir koji želite imati na vašim obrazima, dodir je svježine i pravog rumenila u licu, što može istovremeno značiti stotinu stvari.

Crvena boja za modnu i beauty kuću Dior je mnogo više od jedne boje u nizu njih mnogo. Crvena boja je Dior manifesto i oduvijek je bila vrlo bliska srcu samom dizajneru Christianu Dioru, koji joj je u svojim kolekcijama dao couture kvalitet u jeku svoje New Look revolucije. Jednako revolucionarnima, pokazali su se i ruževi za usne iz Dior Ultra Rouge kolekcije, koja je ove jeseni najuzbudljivija ikad. Peter Philips je ove ruževe kreirao kao dugotrajne, sa sjajnom teksturom i tako jednostavne za nanošenje. Rezultat je originalan ruž za usne za novu generaciju žena, s inovativnom formulom koja po prvi put omogućava postojani efekat tinte na usnama i osjećaj nevjerovatne ugodnosti dok je nosite. Nijanse imaju polumat efekat, a dok nosite ruž, on vam istovremeno i hidrira usne. Dior Rouge kolekcija za jesen 2018. je uvjerljivo najbogatija i najraznovrsnija, sa širokim spektrom tonova između kojih je moguće birati. Svaki ruž bogato je pigmentiran, a neizostavni za kolekciju bili su naravno crveni tonovi, koje Peter Philips donosi na scenu u četiri varijante; 999 Ultra Dior, 770 Ultra Love, 851 Ultra Shock i 777 Ultra Star. Ali, tu još uvijek nije kraj kolekciji ruževa za usne iz Diora za hladnije dane. Svoju kreativnost i virtuoznost, slavni direktor Diorovog make upa dokazao je sa Dior Rouge Ink Lip Linerima, prvim tečnim ruževima za usne u couture olovci dostupnoj u 12 tonova. Oni osiguravaju visoku preciznost, jer šiljasti vrh ovog pruža vrlo precizno definisanje usana i nanošenja boje, visoku pigmentaciju, s intenzivnim i dubokim nijansama mat finiša, ali i dugotrajnu postojanost na usnama, do čak 12 sati. U kampanji ,,Ultra Rouge” zaštitno lice je Natali Portman koja oličava Dior vrijednosti moderne visoke mode i savremene ženstvenosti današnjice.

Predstavljeni noviteti dostupni su u svim “Bar – Kod shop” parfimerijama, kao i u parfimeriji “Beauty and the City”.

*Fotografija: Boris Šekularac za MNE Magazin