CHIWELOOK: Hana, kako si zakoračila u svijet modnog dizajna?

HANA: U svijet dizajnera sam zakoračila prije nešto više od godinu dana i svako ko me poznaje bi rekao da je to ligičan slijed, jer sam se oduvijek oblačila drugačije. Imam svoj stil od kojeg ne odustajem, krojačicu koja mi je 10 godina šila sve što zamislim i čekala da se kockice sklope da bi to preraslo u posao. I, desilo se!

CHIWELOOK: Gdje pronalaziš inspiraciju za svoje modele?

HANA: Širok je spektar stvari koje me inspirišu, od ljudi do neobičnih predmeta i mjesta koja posjećujem. Moja poslednja kolekcija namijenjena je djevojci/ženi koja je samostalna, urbana, moderna, koja se grozi uniformisanosti, koja ne prati slijepo modne trendove, već ih sama diktira, koja je šik i primijećena u svakoj prilici. Za izradu modela trudimo se da koristimo materijale koji su prijatni za nošenje, dezene i detalje koji su drugačiji i koji nijesu viđeni kod nas, a sve u cilju različitosti i jasnog raspoznavanja brenda.

CHIWELOOK: Kako si odabrala Mionetto Prosecco Montenegro Fashion Week za predstavljanje svoje nove kolekcije?

HANA: Kako se brend “Hana Olajić Fashion” po prvi put predstavio u Crnoj Gori, smatrala sam da je najbolji način da se “upoznamo” tako što ćemo vam predstaviti kako izgleda žena iz našeg ugla.

CHIWELOOK: Pratiš li crnogorsku modnu scenu?

HANA: Pratim, naravno, a izdvojila bih dizajnerku Sanju Bobar.

CHIWELOOK: U čemu je čar dizajnerkog posla?

HANA: S obzirom da je sve isto i da sve liči jedno na drugo, treba se nametnuti nekim svojim stilom, nečim što je drugačije i što izlazi iz šablona, a upravo time se vodi moj brend. Za mene je moda igra, igram se bojama, materijalima, spajam nespojivo, a sa druge strane, trudim se da svoj posao radim vrlo ozbiljno i profesionalno. Što se tiče mog odijevanja, veliki sam esteta i cijela odjevna kombinacija, uključujući i detalje, mora da bude perfektno ukombinovana.

CHIWELOOK: Šta savjetuješ djevojkama?

HANA: Djevojkama savjetujem da nose odjeću u kojoj se dobro osjećaju, kao i da ne prate slijepo trendove koji nam se nameću, jer to često izgleda jako ružno i degutantno.