Urednica portala Jolly Woman magazin i bivši model, Jovana Šipčić, pokrenula je svoj blog o trudnoći koji je skrenuo veliku pažnju. Naime, mlada Jovana je pokrenula ovaj blog zbog svog, prije svega lošeg iskustva i gubitka prve trudnoće. Nakon pobačaja, ova buduća mama je sada na pragu porođaja, a najavila je još više detalja, kao i to da će pričati o svemu onom što mlade mame zanima.

CHIWELOOK: Jovana, kako je nastao JollyWoman magazin? Kakav je koncept i kome je namijenjen?

JOVANA: JollyWoman magazin je, pre svega, nastao iz moje velike ljubavi prema pisanoj reči i samom novinarstvu. Već u osnovnoj školi pisala sam pesme koje su objavljivane u mnogim knjigama, čak i u knjizi “Sto mladih talenata Srbije”. Tokom studija sam radila kako u štampanim, tako i u online medijima i tada sam već znala da želim da krenem nešto svoje. Magazin je namenjen svim ženama (mamama, bakama, drugaricama, sestrama). Trudimo se da obuhvatimo sve najaktuelnije teme o modi, lepoti i zdravlju, roditeljstvu, porođaju, deci, poslu, vezama…

CHIWELOOK: Kako si došla na ideju da pokreneš blog o trudnoći?

JOVANA: Ideja je došla nakon moje prve, nažalost izgubljene trudnoće. Tada sam shvatila koliko je teško doći do nekih informacija koje su od velike važnosti u tim momentima. Kao npr. koji su znakovi da nešto nije u redu, da svako krvarenje, iscedak nisu alarmantni, ali baš ta informacija koji jesu, ne postoji nigde i slično. Tako sam sve informacije koje bi meni tada značile prenela u svoj blog. Takođe, sada već privodim kraju drugu trudnoću pa ima i dosta lepih tema, tema podrške itd.

CHIWELOOK: Kako bi nam ukratko predstavila svoj blog, kakvu priču želiš da nam prezentuješ?

JOVANA: Blog je pre svega iskren i iz ličnog isksutva. Nijedna tema nije reklama, već samo ono što sam lično iskusila i probala. Ono što je meni cilj je da se sve mi, kao buduće ili ostvarene mame međusobno informišemo i delimo iskustva. Moje teme nisu uvek samo prenos emocija, detalja, već i pitanja na koja možda baš meni, neka mama koja čita može pomoći i odgovoriti.

CHIWELOOK: Što te inspiriše prilikom pripreme postova i koliko vremena ti oduzima sama priprema posta?

JOVANA: Pa upravo to, inspiriše me samo stanje u kom se nalazim. Drugo, ili trudnoća hehe. Ako sam se danas sama nešto zapitala, osetila, probala, podelim to sa svojim čitateljkama. Priprema posta mi ne oduzima puno vremena, ne moram da se pridržavam apsolutno nijednog kodeksa i pravila, jer sve pišem iz srca.

CHIWELOOK: Kakve su reakcije okoline? Ko ti je najveći oslonac i podrška u poslu?

JOVANA: Iznenađujuće pozitivne. Pogotovo sam bila dirnuta nakon teksta o pobačaju, gde sam dobila bezbroj poruka podrške, pitanja, traženja pomoći i saveta. Ispostavilo se da je razlog mog kretanja bloga o trudnoći zaista bio na mestu. Moj najveći oslonac kako u životu, tako i u poslu je moj suprug Vasilije, bez kog apsolutno ništa ne bi imalo smisla.

CHIWELOOK: Da li imaš uzore u poslu, kako vidiš sebe za 5 godina?

JOVANA: Nemam uzore nigde, pa ni u poslu. Smatram da svako krči put za sebe i ostvaruje se onoliko i kako može. Sebe sada najviše vidim kao mamu jednog dečaka kog očekujemo kroz par nedelja, voljenu i suprugu koja voli, ostalo može bilo kako.

CHIWELOOK: Koji je tvoj moto? Šta za tebe predstavljaju moda i stil?

JOVANA:  “Veruj da je život vredan življenja i tvoje verovanje će prerasti u činjenicu.” – Vilijam Džejms

CHIWELOOK: Šta za tebe predstavljaju moda i stil?

JOVANA: Stil je, po meni, lični pečat osobe. Ljudi često kopiraju tuđe stilove, eksperimentišu na svom, a zapravo svi mi treba da nosimo ono šta nas ispunjava, u čemu se osećamo najbolje.

CHIWELOOK: Kako ti se sviđa stil žena sa naših prostora, šta ti se dopada, a šta ne?

JOVANA: Po mom mišljenju, stil naših žena i nije preterano izgrađen. Upravo ono što sam rekla iznad. Devojke nisu svoje kada je u pitanju lični stil, već je sve iskopirano i slično. Nema posebnosti. Ne ističu se. Kao primer odlično izgrađenog stila, posebnog i hrabrog dajem moju drugaricu pre svega, a i modnu urednicu mog portala Kanu Tomašević. Dve takve se ne viđaju za života!

Poruka za čitaoce Chiwelooka?

Poruka za čitaoce je da je sreća u jednostavnosti. Svi je nosimo u sebi! Samo treba dublje da se zagledamo, ponekad. Budite srećni!