Redken je američki brand profesionalne kozmetike za kosu koji su 1960. godine osnovali glumica Paula Kent i frizer Jheri Redding. Fokusiran je na razvoj prekretničkih proizvoda i svojim inovativnim pristupom podržava kreativnost frizera i stilista. Šamponi, regeneratori, maske i sprejevi za stiliziranje kose branda Redken veoma su popularni širom svijeta. Velik raspon proizvodnih linija garantuje da će svako izabrati samo ono najbolje za svoju kosu. Zahvaljujući specijalnim i istovremeno blagim preparatima, kozmetika za kosu Redken nudi najkvalitetniju njegu. Redken je neprestano u centru aktuelnih događaja, prisutan je na Fashion Week-u u New Yorku, Londonu, Milanu i Parizu, budi interes kod ljudi, daje tempo i donosi najmodernije trendove u industriji njege za kosu.

Redken Chemistry sistem je salonski tretman, nastao inspiracijom modnih diktata i naučnih inovacija. Ovaj hemijski tretman pruža stilistima tehnološki napredne proizvode kojima će sa lakoćom svojim klijentima transformisati kosu u zdravu, sjajnu i modernu. Tretman se sastoji iz preparata viskoko koncentrovanih proteinima, lipidima i hidratacijom, a sama procedura se sastoji iz nekoliko faza, gdje frizer uz procjenu kose određuje koje komponente će kombinovati. Inače, tretman se radi po individualnim potrebama svakog klijenta, bilo da se radi o farbanoj, oštećenoj, suvoj i dehidriranoj kosi, ili kosi kojoj su potrebni volumen ili mekoća. Ono što je fantastično je i mogućnost kombinovanja do 3 proizvoda za različite potrebe kose. Uz ovaj sistem, nikada nije bilo lakše imati zdravu i sjajnu kosu!

Tretman Redken Chemistry možete isprobati u beauty concept store-u “Sophie’s Beauty Line”, koji u svom asortimanu usluga koristi proizvode ovog brenda, a ujedno je i distributer, pa ih ovdje možete i kupiti.