Neočekivan potez modne kuće i lansiranje Dior Backstage linije je došao s ciljem da high end make up postane dostupan Instagram generaciji, kako pakovanjima i formulama, tako i cijenom. Dior Backstage je mlađa, više cool i trendi linija klasičnog Diorovog make upa koji zadržava kvalitet, ali mu daje zabavan, moderan twist. Kolekcija sadrži proizvode o kojima se odmah krenulo pričati, a reklamiraju je IT modeli Bella Hadid, Chu Wong, Manuela Sanchez i Ruth Bell, što daje dosta dobar uvid u to kakvu poruku Dior Backstage želi poslati beauty industriji.

Najveća zvijezda svakako je tečni puder za lice i tijelo u odličnom pakovanju, sa već pomenutih 40 nijansi koje su klasifikovane prema podtonovima, kako bi svaka žena mogla pronaći svoju pravu nijansu. Radi se o Face and Body Foundation, tečnom puderu koji ima prirodan i sjajan finiš, a prozirne je ali nadogradive teksture. Napravljen je s idejom da ne pokrije pjegice, a čak se šuška da je upravo taj puder Meghan Markle nosila na vjenčanju. Osim što dolazi u 40 nijansi i vodootporan je, dolazi u 6 podtonova i 16 intenziteta odnosno jačina pokrivanja, iako je svaki nadogradiv od laganog do punog pokrivanja, zavisnno od načina apliciranja. Nakon istraživanja tržišta, u Dioru su sigurni da će svaka žena ovdje moći pronaći nijansu pudera za sebe, ali planiraju kroz feedback klijenata dodavati još nijansi u kolekciju.

Ostatak linije se sastoji od multifunkcionalnih paleta i četkica, što nam zvuči vrlo prikladno za užurbane millennialse. Na revijama je jako bila zapažena paleta highlightera, ali i paleta za konturisanje koju su stvorili s Bellom Hadid. Naime, paleta highlightera sadrži sjajne i pomalo šljokičave nijanse ružičaste, boje bijeloga šampanjca, bronzane i zlatno bež, koje se mogu nositi i kao sjenke, dok je paleta za konturisanje stvorena za oponašanje Bellinih ubitačnih jagodičnih kosti, a sastoji se od dvije mat i dvije sjajne nijanse, po uzoru na Belline najdraže Diorove stickove za konturisanje koji se više ne prodaju. Palete sjenke su još jedan multipraktik komad jer u svakoj paleti prva boja nije sjenka, već kremasti primer za sjenku, a dolaze u varijantama topla i hladna, sadržavajući osam sjenki svilenkastoga finiša i jedan kremasti primer. Osim njih, lansirali su i palete za obrve u tamnijim i svjetlijim nijansama koje dolaze u pakovanju po tri, pa s njima možete vješto i prirodno osjenčiti luk. Za kraj smo ostavili paletu ruževa za usne. Iako tek nekolicina žena zaista smatra ovakve proizvode praktičnima, ova paleta bi nas sve mogla razuvjeriti jer sadrži sve finiše ruževa, a dolazi u prirodnim nijansama koje su idealne i za konturisanje usana. Prva tri ruža su poluprozirna, drugi red je satenski finiš, a zadnji kompletno mat. Baš kao i sve ostalo u kolekciji, radi se o sasvim novim formulama!

Mogućnosti koje pruža Dior Backstage linija prikazane su i na modelima, na kojima su pokazani svi efekti koji se u make – upu postižu korišćenjem ovih proizvoda.

*Fotografija: Boris Šekularac za MNE magazin